En la presentació del congrés de Turisme de Salut i Benestar de la Costa Blanca, Benidorm aposta per vertebrar eficaçment el segment

En la cita del divendres dia 23 en el SHA Wellnes Clinic s'analitzarà el potencial real de la província en l'oferta de Benestar
0
0
Instantània de la presentació del congrés.
Instantània de la presentació del congrés.

El Palau Provincial ha albergat este matí la presentació del primer Congrés de Turisme de Salut i Benestar de la Costa Blanca que se celebrarà divendres que ve 23 d'abril en línia i mitjançant reproducció en continu des de SHA Wellness Clinic de l'Alfàs del Pi.

En president de la diputació, Carlos Mazón, destacat que "el turisme de salut és una nova oportunitat per a la recuperació del sector turístic" i assenyalat que la província està preparada per a posicionar-se millor en este camp perquè "té capacitat, serveis, centres, instal·lacions, investigació i talent", ressenyant la implicació de la Universitat d'Alacant, representada per la rectora Amparo Navarro, a la qual acompanyaven la vicerectora de Transferència, María Jesús Pastor, el director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, José Luis Gascó, i del director de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts d'Estudis Turístics, Armando Ortuño, que coordina i coorganitza l'esdeveniment congressual. En la taula de l'acte de presentació del congrés es trobaven també el director general de Turisme, Herick Campos, l'alcalde de l'Alfás, Vicente Arqués, i la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Benidorm, Ana Pellicer.

Pellicer ha aplaudit la decisió de la Diputació per impulsar este congrés, destacant la labor del Patronat de Turisme de la Costa a aconseguir per a la província un posicionament internacional com a destí de benestar. També ha agraït a la Universitat, a l'Institut i a la Càtedra Pedro Zaragoza Orts la seua "implicació en la investigació a favor de l'activitat turística i posar a la disposició de tots el treball que a través d'investigacions, ponències, fòrums i congressos, repercutix en benefici de tots".

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Benidorm ha assenyalat de la idoneïtat de celebrar este primer congrés en el SHA Wellness Clinic, al parc Natural de la Serra Gelada, que Benidorm compartix amb l'Alfàs del Pi, destacant la seua implicació i bon fer en este camp.

Va destacar Pellicer la idoneïtat de dates i temàtica d'este congrés que considera "una excel·lent oportunitat per a Benidorm sobre l'oferta d'esta indústria que a la nostra ciutat va ser la que ens va obrir al món del turisme ja a la fi del segle XIX". Abundant l'edil en el concepte de Benestar, assenyalant que "la universalització de les vacances, acostar a tots el descans, l'oci i el gaudi del temps lliure al costat de la mar és, potser, la principal contribució de Benidorm i de la resta de la Costa Blanca a este concepte de benestar que produïx en tots el 'sol i platja'".

Va recordar Pellicer que el plantejament de la Diputació en posar en marxa esta cita, és el que va assenyalar el president Mazón, quan va plantejar que "és el moment d'aprofitar esta oportunitat, valorar el potencial real de la província i vertebrar eficaçment un sector en alça, traçant estratègies comunes, recalcant que som un destí segur, amb clima favorable, recursos naturals i culturals i una àmplia oferta d'hotels, balnearis i centres clínics de primer nivell".

Finalment Ana Pellicer va animar a la inscripció i participació en este primer Congrés Internacional de Turisme de Salut i Benestar, va agrair al prestigiós grup de ponents la seua contribució al millor coneixement d'esta modalitat turística, i als patrocinadors el seu valuós suport.