L'últim tram de la urbanització de l'avinguda Beniardà s'obri a l'ús per als vianants

0
0
L'últim tram de la urbanització de l'avinguda Beniardà s'obri a l'ús per als vianants
L'últim tram de la urbanització de l'avinguda Beniardà s'obri a l'ús per als vianants

La vorera s'ha eixamplat fins als 6,83 metres del jardí de davant d'un allotjament turístic

El tram serà 100% accessible en substituir-se les escales per una rampa

L'últim tram que quedava pendent per a completar la urbanització de l'avinguda de Beniardà, en la seua part més pròxima a l'Encreuament, ja s'ha obert a l'ús per als vianants en la seua major part després de les obres que han permés eliminar el jardí de davant de l'Hostal Roca i ampliar la vorera fins als 6,83 metres d'ample.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha indicat que el Pla General de 1990 preveia una avinguda de Beniardà lliure del jardí de davant en la seua vorera esquerra -en sentit de pujada-, alguna cosa que fins ara no s'havia pogut complir.

Caselles ha recordat que estes obres es van iniciar el passat 19 de setembre després que l'Ajuntament haguera tancat un acord expropiatori amb els propietaris de l'Hostal Roca per a incorporar a la via pública un espai de 136,20 metres quadrats que era d'ús privatiu de l'establiment, i que reduïa l'amplària de la vorera a menys d'un metre.

L'edil ha incidit que "estàvem molt interessats a executar esta obra "ja que l'estretor de la vorera comprometia la seguretat i el trànsit dels vianants, sobretot de les persones amb mobilitat reduïda o amb carrets de bebé que "havien de baixar a la calçada" per a recórrer eixe tram d'uns 20 metres lineals.

En estos moments "les obres estan pràcticament acabades mancant executar una xicoteta rampa que substituïx l'escala que hi havia antigament", com ahir van poder comprovar l'alcalde, Toni Pérez; el regidor d'Escena Urbana, José Ramón González de Zárate; i la mateixa Caselles. Una vegada feta esta rampa, "l'avinguda Beniardà serà 100% accessible".

La responsable d'Urbanisme ha remarcat que "en menys de 15 dies estes obres són una realitat i tots els veïns han vist que les seues peticions han sigut escoltades i que l'avinguda per fi té tota l'amplitud que marca el Pla General".