L'expresident del Club d'Atletisme i membre de Càritas, Jesús Rosillo, Veí Exemplar 2019

El guardó, impulsat pel Consell Veïnal, s'entregarà dijous que ve a les 12.00 hores en el Saló de Plens
0
0
L'expresident del Club d'Atletisme i membre de Càritas, Jesús Rosillo, Veí Exemplar 2019
L'expresident del Club d'Atletisme i membre de Càritas, Jesús Rosillo, Veí Exemplar 2019

L'expresident del Club d'Atletisme de Benidorm i membre de Càritas de la parròquia de l'Almudena, Jesús Rosillo, serà reconegut dijous que ve, 24 d'octubre, amb el Premi Veí Exemplar 2019. L'alcalde, Toni Pérez, ha fet pública hui la decisió adoptada pel jurat d'este guardó, impulsat pel Consell Veïnal, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; els vicepresidents primer i segon del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez; i la representant d'este òrgan que tutela el Premi Veí Exemplar, Paca Fuster.

L'alcalde ha recordat que este premi suma ja nou edicions, i "naix del Consell Veïnal per als veïns; de la societat civil, per a la societat civil". Pérez ha aprofundit en què el guardó perseguix "reconéixer a persones que per la seua conducta siguen model de convivència i en les quals concórreguen valors cívics i ètics que siguen referència per a la ciutadania". Uns requisits, ha afirmat, que complix Jesús Rosillo, "un veí molt conegut per molts, absolutament altruista" i que "ha col·laborat en infinites accions i servicis".

Així, "la seua vocació esportiva li va portar a contribuir de manera decisiva en el foment i desenvolupament de l'esport local, especialment en la modalitat de l'atletisme" participant "durant les últimes tres dècades en la configuració de les principals proves que es disputen a la ciutat". També col·labora i ha col·laborat "moltíssim" amb accions "en el medi natural", ha participat "en infinitat de moviments culturals i festers", a més de ser "una persona molt activa a través de l'organització Càritas, especialment en el barri de Colònia Madrid-Foietes".

L'alcalde ha subratllat que Jesús Rosillo és "ampli mereixedor" d'esta distinció; ha aplaudit "l'encert del jurat, que un any més l'ha tingut molt difícil"; i ha convidat a la ciutadania a participar en l'acte de lliurament del Premi Veí Exemplar, el pròxim 24 d'octubre a les 12.00 hores en el Saló de Plens.

En anys anteriors s'ha reconegut amb este guardó a Francisco Fenoll, Antonio Gonzaga, Carmen Cerdà, Ma Rosa González i Juan José García —tots dos a títol pòstum—, Casimiro Vila, Eusebi Chiner i María Zaragoza.

Procés d'elecció del Veí Exemplar

Des de mitjan agost fins al 15 de setembre va estar obert el termini per a presentar candidats a este reconeixement. Cada candidatura havia d'estar fomentada per tres veïns o una entitat. Una Comissió específica es va encarregar d'estudiar totes les candidatures i seleccionar tres finalistes; que posteriorment, han sigut valorats per un jurat extern presidit pel Veí Exemplar 2012, Antonio Gonzaga, i al qual es va convidar també a participar a guardonats d'altres anys.