L'alcalde i la regidora d'Educació visiten l'EIM Les Fontanelles i comproven la utilitat de la nova eixida alternativa

La rampa complix els estàndards d'accessibilitat i seguretat
0
0
L'alcalde i la regidora d'Educació visiten l'EIM Les Fontanelles i comproven la utilitat de la nova eixida alternativa
L'alcalde i la regidora d'Educació visiten l'EIM Les Fontanelles i comproven la utilitat de la nova eixida alternativa

Forma part del grup d'actuacions de millora d'entorns i accessos de centres escolars

L'Escola Infantil Municipal (EIM) Les Fontanelles, situada en l'avinguda del Municipi, compta amb una nova eixida alternativa del centre, contemplada en el programa d'actuacions en millora d'accessos i entorns que va realitzar l'ajuntament de Benidorm per a la represa d'este curs acadèmic.

L'alcalde Toni Pérez, al costat de la regidora d'Educació Maite Moreno, ha visitat el centre i comprovat la utilitat de la nova rampa d'accés que comunica el pati interior d'esbarjo amb l'eixida alternativa de la part posterior del recinte i a escala de carrer.

Pérez va destacar "els treballs realitzats ja des de 2020" amb actuacions "de millora d'accessos i entorns en 2 escoles infantils municipals, 10 centres d'Educació Infantil i en la seu l'UNED i Escola Oficial d'Idiomes" que possibiliten "el compliment dels protocols anti Covid-19" i permeten "mantindre la distància física i guanyar en comoditat oferint circuits alternatius d'entrada i eixida de centres educatius" amb una inversió de més de 170.000 euros.

L'actuació en l'EIM Les Fontanelles ha consistit en l'execució d'una rampa que salva el desnivell entre carrer i pati. Una obra que, va indicar l'alcalde "manté l'estètica del conjunt i dels elements, complix els estàndards d'accessibilitat i dona continuïtat a la pèrgola existent que travessa el pati en sentit longitudinal".

La rampa té un pendent del 8%, s'ha construït en formigó i se li ha dotat d'una barana metàl·lica de doble passamans a 1,10 metres d'altura.

A més, va precisar l'alcalde. "Per a major seguretat" s'han instal·lat "dos portes de protecció en cadascun dels seus extrems de la rampa" per a "poder controlar l'accés a la mateixa i com a component de seguretat impedint que siga utilitzada per a altres funcions i comeses". En la part inferior del pati d'esbarjo, s'han instal·lat jardineres.

La rampa, va assenyalar l'alcalde, "prestarà servici en cas de necessitat sense alterar els protocols actuals de seguretat per als quals l'accés principal al centre continuarà sent com fins ara".

La rampa incrementara els elements de seguretat del recinte per a una possible evacuació en possibilitar una eixida alternativa

L'EIM Les Fontanelles se situa en un dels barris més populosos de la ciutat, Els Tolls, i en ella s'impartix el currículum oficial d'Educació Infantil de Primer Cicle. Disposa d'una aula de bebés a partir de quatre mesos; quatre aules d'un any; i quatre més de dos anys.