L'Ajuntament impulsa el teletreball en totes les seues dependències mentre dure la crisi del coronavirus

El decret de l'alcalde ordena el funcionament i la prestació dels servicis mentre dure l'estat d'alarma
0
0
L'Ajuntament impulsa el teletreball en totes les seues dependències mentre dure la crisi del coronavirus
L'Ajuntament impulsa el teletreball en totes les seues dependències mentre dure la crisi del coronavirus

En les pròximes hores es procedirà a la desinfecció completa de la seu central per a reprendre com més prompte millor l'activitat.

L'Ajuntament de Benidorm ha ordenat hui el funcionament i la prestació dels servicis municipals mentre dure l'estat d'alarma pel coronavirus decretat pel Govern d'Espanya. En un decret, l'alcalde, Toni Pérez, ha incidit en què es manté "el tancament al públic" de "totes les dependències municipals" i en línies generals s'implanta "el teletreball", excepte per als empleats que realitzen activitats "catalogades com a essencials" que "per les seues especials característiques" només puguen desenvolupar-se de manera presencial.

Segons el decret, que ha entrat aquesta vesprada en vigor, les noves mesures garanteixen "el normal funcionament dels servicis públics"; així com una "major seguretat" i "salut del personal" al servici de l'Ajuntament; i contribueixen a facilitar "que la població estiga en els seus domicilis".

Encara que la norma general és el teletreball, tal com recull del decret, "quan motius d'interés general l'exigisquen, es podrà requerir a la totalitat dels empleats públics municipals per a la realització en règim presencial d'activitats administratives específiques que resulten imprescindibles per a l'adequada prestació dels servicis.

En línies generals, seran els caps de departament els qui comunicaran quant personal és necessari en cada àrea. A més, determinarà quins empleats treballaran en modalitat de teletreball i els qui, arribat el cas, el faran de manera presencial. Els empleats que vagen a teletreballar seran cridats perquè acudisquen al seu centre de treball "a retirar el material" que "precisen per a continuar les seues tasques des dels seus domicilis" i per a obtindre "les pautes, claus i instruccions tècniques" necessàries.

D'altra banda, Pérez ha avançat que en les pròximes hores es procedirà "a la desinfecció total i exhaustiva de la seu central de l'Ajuntament, per a reprendre com més prompte millor l'activitat", que ahir va quedar suspesa temporalment després de confirmar Salut Pública un cas de COVID-19 en un empleat municipal. Així, es realitzarà una desinfecció per nebulització amb tractament viricida, bactericida i fungicida. S'emprarà un desinfectant d'ampli espectre germicida en les superfícies de treball, equips, sòls i ambient.

Mentre dure el tancament al públic de les dependències municipals, la ciutadania podrà accedir a la carta de servicis a través de la Seu Electrònica (sede.benidorm.org), o una vegada es reprenga l'activitat de l'edifici central de l'Ajuntament contactar via telefònica en el 96 585 55 00.