L'Ajuntament aportarà 300 purificadors d'aire als centres educatius de Benidorm

S'ha remés al director territorial un escrit per a conéixer la previsió de Conselleria i per a saber quants centres contemplen este sistema en els seus Plans de Contingència
0
0
L'Ajuntament aportarà 300 purificadors d'aire als centres educatius de Benidorm
L'Ajuntament aportarà 300 purificadors d'aire als centres educatius de Benidorm

La instal·lació dels HEPA no anul·la la ventilació natural, obligatòria en el protocol de la Conselleria d'Educació

L'Ajuntament de Benidorm aportarà 300 purificadors d'aire als centres educatius de la ciutat, segons ha avançat hui l'alcalde, Toni Pérez, que ha agregat que "el repartiment d'estos dispositius HEPA es farà de manera proporcional en funció de l'alumnat i espais de cadascun dels centres". Toni Pérez ha assenyalat que estos purificadors s'instal·laran en els servicis d'Atenció a la Primeria Infància municipals, col·legis d'Educació Infantil i Primària, Instituts d'Ensenyament Secundari, conservatori de Música i Dansa, en les instal·lacions del centre de Formació de Persones Adultes (FPA), i en les dependències de l'Escola Oficial d'Idiomes i seu de la UNED.

D'això manera, l'Ajuntament complementarà el subministrament de dispositius HEPA anunciat el novembre passat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; subministrament que encara no ha arribat als centres educatius de Benidorm.

Referent a això, l'alcalde ha informat que "hem remés un escrit al director territorial d'Educació de la Conselleria perquè ens comunique quants dispositius se subministraran als centres de Benidorm dels 8.000 anunciats per Ximo Puig per a tota la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de complementar esta acció des de l'Ajuntament".

Toni Pérez ha apuntat que "encara que el subministrament d'estos purificadors d'aire és competència de la Conselleria, des de l'Ajuntament sempre estem atents a les necessitats que puguen tindre els centres educatius, màximament en esta situació de pandèmia, tractant d'atendre'ls i col·laborar amb ells perquè el desenvolupament de l'activitat acadèmica es realitze en les millors condicions per a docents i alumnat. Per això, i com hem fet des de l'inici de la crisi sanitària, en esta ocasió disposarem de recursos econòmics necessaris per a complementar el subministrament de dispositius HEPA que realitze la Generalitat".

L'alcalde ha afegit que "en el mateix escrit hem preguntat al director territorial quants dels Plans de Contingència enfront de la Covid-19 elaborats pels centres educatius de Benidorm i aprovats la Conselleria contemplen necessària la instal·lació d'esta mena de purificadors de l'aire, i si en cas de no preveure-ho és necessari modificar estos plans".

Toni Pérez ha aclarit que "per imposició normativa de la Conselleria, la instal·lació de dispositius HEPA no anul·la la ventilació natural periòdica de les aules, per la qual cosa al llarg de la jornada les finestres de les classes hauran de romandre obertes per un període de temps determinat, tal com establix el protocol de la Generalitat". De fet, "la guia de la Conselleria d'Educació establix que les aules deuen ventilares cada 25 o 30 minuts durant un temps estimat de 3 a 5 minuts".

S'estima que el cost d'adquisició d'estos 300 purificadors d'aire se situa entorn dels 150.000 euros.