Una jornada d''ordayu' per a celebrar el Dia d'Astúries a Benidorm

Rocío Rodríguez i Ànima Caballero, 'xana' i 'xanina' de la Casa d'Astúries de la Marina Baixa
0
0
Una jornada d''ordayu' per a celebrar el Dia d'Astúries a Benidorm
Una jornada d''ordayu' per a celebrar el Dia d'Astúries a Benidorm

Benidorm ha celebrat hui, 7 de setembre, el Dia d'Astúries, jornada festiva d'esta comunitat espanyola que al Principat es commemora demà 8, festivitat de la Verge de Covadonga. Amb este motiu, la Casa d'Astúries de la Marina Baixa ha organitzat diversos esdeveniments que van començar el divendres amb el segon Certamen de la Sidra, en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya.

Al matí, coincidint amb el certamen, ha tingut lloc una exposició i venda de productes típics asturians amb denominació d'origen en les carpes instal·lades enfront de l'Ajuntament, tot això amenitzat per l'Agrupación Artística Gijonesa i música de gaites. El temps s'ha aliat amb la Casa d'Astúries, com en les tres últimes celebracions del dia d'Astúries. Gotes de pluja en forma d''ordayu' van saludar als participants arribats del Principat per a l'ocasió, la qual cosa va fer que se sentiren com a casa.

A les 19.00 hores, en l'amfiteatre Óscar Esplá del Parc de l'Aigüera, ha tingut lloc l'acte oficial en el qual s'ha exaltat a les noves 'xanas' de la Casa d'Astúries, Rocío Rodríguez i Ànima Caballero. A continuació María Cabeza, i Aitor García Corte, alcalde de la localitat asturiana de Bimenes, han llegit el pregó de les festes plegats. A continuació, el president de la Casa d'Astúries de la Marina Baixa, Ramón Carrillo, ha entregat el Pelayo d'Honor, distinció que enguany ha sigut per a l'Ajuntament de Gijón, en la seua representació ha recollit el guardó Juan Carnicero. Entre el públic, representants de les cases regionals, les reines de les Festes Majors Patronals 2019, Marina Carrillo i Paula Mayor; i els presidents de la Comissió i de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', Roberto Carretero i Coli Pérez.

Finalment, ha pres la paraula Jesús Carrobles, en nom de la corporació municipal per a agrair "l'esforç que any rere any fa la Casa d'Astúries" per a ressaltar la presència dels oriünds del Principat a Benidorm. Carrobles ha rememorat la rebuda calorosa que una delegació de l'Ajuntament de Benidorm va tindre l'any passat a Gijón.

Després dels actes protocol•laris ha començat la fi de festa que s'allargarà fins a la matinada on actuaran l'Agrupació Gijonesa i el Grup Folklòric Xolgoriu i el Duo Lluna. Els actes commemoratius del Dia d'Astúries a Benidorm finalitzaran demà diumenge amb la clausura del Certamen de la Sidra.