El Skyline Film Festival es projectarà a partir de l'1 de juliol a Benidorm

En la secció competitiva s'han presentat 300 treballs i han sigut seleccionats 25
0
0
El Skyline Film Festival es projectarà a partir de l'1 de juliol a Benidorm
El Skyline Film Festival es projectarà a partir de l'1 de juliol a Benidorm

L'esdeveniment #ShortPitch premiarà amb 13.000 euros al millor projecte en fase de desenvolupament

Este matí s'ha presentat a Benidorm, en roda de premsa telemàtica, la que serà la quarta edició del Benidorm Skyline Film Festival. Així ho han anunciat el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez i la seua directora, Bea Hernández. L'esdeveniment es projectarà entre l'1 i el 12 de juliol podrà visionar-se a través de la plataforma de cinema en línia, Filmin.

Jaime Jesús Pérez ha recordat que a causa "de la situació en què ens trobem" s'ha hagut d'ajornar el festival de les dates inicials del 21 al 19 de març per a adaptar-ho "a la modalitat en línia" gràcies a Filmin, "una de les més importants plataformes de streaming" del país, especialitzada en cinema d'autor.

Encara que les projeccions començaran l'1 de juliol, durant estos dies ja s'han realitzat activitats complementàries, especialment en les xarxes socials, com el taller de doblatge, a càrrec del cineasta valencià, Francesc Llorens.

Pérez ha assenyalat que el Skyline és un festival "consolidat" i ha realçat l'esforç realitzat per l'Ajuntament per a "adaptar-nos a les noves circumstàncies" provocades per la Covid-19. És més, la modalitat en línia pot ser "l'oportunitat de tindre un major abast nacional i fins i tot internacional a través de Filmin",

Per part seua, Bea Hernández ha agraït el suport de l'Ajuntament de Benidorm, de l'Institut Valencià de Cultura i de les empreses col·laboradores i ha destacat la presentació de "300 curtmetratges dels quals hem seleccionat 25" per a la secció oficial.

Cadascun dels films que participen en les categories oficials del festival: ficció, animació i documental, rebrà una compensació per emissió de 200 euros, ha precisat Hernández i les seccions paral·leles, com els curts dirigits per estudiants, es podran visualitzar, també de l'1 al 12 de juliol, en YouTube.

13.000 euros per al millor projecte

De la present edició, Bea Hernández ha volgut destacar el #ShortPicht que concedirà un premi valorat en 13.000 euros al millor projecte. Iniciativa que ha rebut el suport de diferents empreses del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana. El festival ha seleccionat 10 iniciatives en fase de desenvolupament o preproducció que encara no han sigut rodades. A través de la plataforma Zoom, els seus promotors defensaran el projecte davant un jurat compost per professionals. Respecte al concurs de guions, Hernández ha precisat que s'han seleccionat set finalistes "d'entre més de 120 rebuts, amb una qualitat molt alta".

El Benidorm Skyline Film Festival en la seua quarta edició també prendrà els carrers de la ciutat. Durant la seua celebració, en els espai d'art de Ponent i Carrasco, es realitzarà una exposició amb els cartells de les seccions oficials perquè la ciutadania també puga conéixer la imatge de les obres que projectaran.