Cinc empreses i dos UTEs opten a executar el projecte d''Accessibilitat Universal', valorat en 2 milions d'euros

Set mercantils han presentat ofertes per a la museïtzació del Tossal; tres, per a excavar El Castell; i 13, per a redactar el projecte del pavelló del col·legi Leonor Canalejas
0
0
Cinc empreses i dos UTEs opten a executar el projecte d''Accessibilitat Universal', valorat en 2 milions d'euros
Cinc empreses i dos UTEs opten a executar el projecte d''Accessibilitat Universal', valorat en 2 milions d'euros

Cinc empreses i dos Unions Temporals d'Empreses (UTE) s'han presentat al concurs públic per a executar el projecte 'Millora de l'accessibilitat universal i de la sostenibilitat', valorat en 1.992.000 euros. La Mesa de Contractació ha comprovat que les set ofertes reunixen els requisits administratius abans de conducta a l'obertura de la proposta tècnica, que ara haurà de ser informada pels Servicis Municipals. Una vegada feta eixa valoració tècnica, es convocarà una segona Mesa per a obrir el sobre que conté la proposta matemàtica oferida per cada licitador.

Este projecte, cofinançat per la Diputació Provincial d'Alacant, contempla sis línies d'actuació, entre elles la renovació integral del Parc d'Elx, valorada en una mica més de 700.000 euros. La resta de línies preveuen actuacions en pràcticament tota la ciutat en matèria d'asfaltat, accessibilitat viària, pla de voreres, seguretat i accessibilitat en edificis públics municipals.

L'alcalde, Toni Pérez, ha indicat que este projecte "és la inversió més gran feta per este Ajuntament en un únic pla específic lligat a l'accessibilitat i la sostenibilitat", i ha detallat que la renovació integral del Parc d'Elx preveu "mantindre la fisonomia de senderes actual" encara que incorporant el mateix material d'imitació d'alber del Parc de Foietes; la implantació de xarxa de pluvials —no en té— per a evitar acumulacions d'aigua; la reforma de les rampes i escales d'accés a la platja; renovar les lluminàries amb tecnologia 'led' i les zones de jardineria "conservant l'arbratge"; arreglar amb maçoneria el muret que separa el parc de l'arena; i canviar l'estètica de la zona de passeig donant continuïtat al paviment de colors del Passeig de Ponent.

Pel que respecta a la resta de programes, el Pla d'Asfaltat està dotat amb 681.148,25 euros, i amb ell s'actuarà en l'avinguda de Beniardà, amb especial atenció al tram que connecta amb la primera rotonda de la CV-70, a l'altura de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP); i als carrers de la Cala situats al Tossal i la seua base. Les actuacions d'accessibilitat pressupostades en prop de 140.000 euros se centraran en el Centre; mentre que els una mica de 150.000 euros del Pla de Voreres es destinaran al tram alt del carrer Esperanto.

En el capítol de Seguretat, dotat amb 179.412 euros, s'ha previst el control d'accessos fonamentalment en els punts més sensibles; mentre que en el Pla de millora de l'Accessibilitat a edificis —que ascendix a 48.375 euros— s'arribarà a tots els immobles públics municipals i se centrarà en la construcció de rampes i/o instal·lació de portes automàtiques.

L'alcalde ha informat que esta mateixa setmana l'òrgan de Contractació també s'ha reunit per a obrir les ofertes presentades per a intervindre arqueològicament en el jaciment del Tossal de la Cala i Es Castell, i per a la redacció del projecte d'execució del nou pavelló multi usos per al col·legi públic Leonor Canalejas i l'Escola de Formació de Persones Adultes (EPA).

Set empreses opten a la 'Intervenció arqueològica en el Castellum del Tossal de la Cala', valorat en prop de 500.000 euros i que ha rebut una subvenció dins de la línia d'ajudes per a la protecció o recuperació del patrimoni cultural valencià del Programa Operatiu FEDER 2014-2020. També cofinançat amb fons FEDER està el 'Projecte d'intervenció arqueològica i de construcció de la recuperació i realçada del Castell de Benidorm', que ascendix a 1,2 milions d'euros i que volen executar tres empreses.

Finalment, 13 empreses s'han presentat al concurs públic per a redactar el projecte d'execució del pavelló multi usos en el col·legi públic Leonor Canalejas, una obra que assumix realitzar l'Ajuntament per delegació de Conselleria dins del programa 'Edificant'.