Benidorm reconeix amb la seua distinció cultural a la professora Bàrbara Alemany

0
0
Benidorm reconeix amb la seua distinció cultural a la professora Bàrbara Alemany
Benidorm reconeix amb la seua distinció cultural a la professora Bàrbara Alemany

La Junta de Portaveus recolza la proposta de la comissió del guardó 'Ciutat de Benidorm'

L'alcalde planteja nominar com a '9 d'octubre' la nova avinguda al costat del Parc de Foietes

L'Ajuntament concedirà a la professora i filòloga Bàrbara Alemany la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm', que anualment es lliura el 9 d'octubre coincidint amb la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. La Junta de Portaveus ha donat suport a que el guardó siga para Alemany, tal com havia proposat la Comissió encarregada d'esta distinció, composta pels premiats d'edicions anteriors.

Amb esta distinció, es reconeix "la trajectòria pedagògica, constant i discreta" de Bàrbara Alemany, així com "el seu treball de divulgació històrica de diversos aspectes de Benidorm". Llicenciada en Filologia Anglesa, Alemany és catedràtica d'esta llengua i ha exercit la docència en l'IES Pere Ma Orts i Bosch des de 1980, estant al capdavant del departament d'Anglés fins al 2011.

Bàrbara Alemany va ser la primera dona que va pronunciar el discurs en l'acte de Coronació de les Reines i Dames d'Honor de les Festes Majors Patronals, i també és la primera a obtenir la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm'.

Ha escrit les obres English Language Gymkhana (1996), Una lectura de platja (2012), i l'article Es diu a Benidorm, que es va publicar en la Revista Oficial de Festes Majors Patronals i en el llibre de Festes de Sant Antoni. També ha participat en la redacció de Biografia de Pere Ma Orts i Bosch, de Pasqual Almiñana; i El Castell de Benidorm i Església de Sant Jaume i Santa Anna de Charles Wilson. A més, és una de les autores del Diccionari de Benidorm, concretament en l'apartat de paremiologia, en el qual s'agrupen gran quantitat de frases fetes de Benidorm.

En la mateixa Junta de Portaveus l'alcalde també ha traslladat a la resta de grups de la corporació la seua proposta per a nominar '9 d'octubre' la nova avinguda sorgida amb la construcció del Parc de Foietes, que discorre en paral·lel a l'avinguda del mateix nom i circumda la nova zona verda fins a arribar a la rotonda situada enfront del centre social José Llorca Linares, punt en el qual comença la numeració del carrer Goya i l'avinguda de Foietes. Esta proposta s'inclourà en el ple ordinari de finals de mes.