Benidorm prepara les seues platges de cara a la reactivació de la mobilitat i l'activitat turística

L'Ajuntament repetix el model de platges segures del passat estiu, amb la parcel·lació dels arenals
0
0
Benidorm prepara les seues platges de cara a la reactivació de la mobilitat i l'activitat turística
Benidorm prepara les seues platges de cara a la reactivació de la mobilitat i l'activitat turística

Hi haurà reforços en el servici de socorrisme i de neteja, però no hamaques

Benidorm prepara ja les seues platges a l'espera de la reactivació de la mobilitat i de l'activitat turística. Així, este divendres el ple votarà la proposta de l'alcalde, Toni Pérez, dels servicis a prestar durant els mesos de març i abril i que "seguix el model d'organització i funcionament que implantem el juny de 2020 i que es va materialitzar amb el projecte 'Benidorm Beach Safety', sobre la base de garantir els aforaments, el distanciament físic i la seguretat sanitària, així com el gaudi de totes les persones usuàries, i que tan bon resultat i acolliment va tindre".

Toni Pérez ha recordat que "el mes de desembre passat el ple va acordar determinar al febrer els servicis a prestar a les platges al març i abril atesa l'evolució de la pandèmia i, en conseqüència, a les restriccions que estigueren vigents en aqueix moment".

Per això, i a la vista dels informes elaborats pels departaments de Platges i Contractació, "és necessari adequar la configuració i servicis de les nostres platges a la probable evolució favorable de la pandèmia, preveient una fórmula més concorde a l'increment de persones usuàries de les platges per als mesos de març i abril, període que inclou dos moments vacacionals importants com el pont de San José i la Setmana Santa".

La proposta d'organització preveu, de l'1 de març al 30 d'abril, "la parcel·lació dels arenals, amb espais de 16 metres quadrats (4x4 metres) per a assegurar el distanciament físic i l'observança personal d'estes mesures; servici de vigilància i salvament format per un màxim de 19 efectius i en el qual s'inclouen embarcació i ambulància; així com un reforç de la neteja a peu de platges i cales en torns de matí i vesprada complementant l'habitual servici nocturn". Està previst que este servici de neteja manual s'incremente durant els períodes de major afluència d'usuaris a les platges, com puga ser el període vacacional de Setmana Santa.

L'alcalde ha aclarit que durant este període "es mantindrà suspés el servici de lloguer d'hamaques i ombrel·les, per la qual cosa no es girarà cap cànon per este concepte a l'empresa concessionària de gestió integral de les platges".

Toni Pérez ha remarcat que "la posada en marxa de tots estos servicis és una mostra més que la ciutat i la destinació turística estan plenament preparats per al gaudi amb les màximes garanties de les nostres platges i fins i tot una possible reactivació de l'activitat turística, tenint sempre la seguretat sanitària en l'eix central de totes les accions i estratègies que s'emprenen des de l'Ajuntament i des del mateix sector turístic".