Benidorm mostra el seu suport a les Forces i Cossos de Seguretat i condemna els actes violents en suport a Pablo Hasél

El ple vota demà una proposta de la Junta de Portaveus motivada pels disturbis protagonitzats en els últims dies per grups radicals
0
0
Foto d'arxiu.
Foto d'arxiu.

La Corporació municipal de Benidorm votarà demà en ple una moció de la Junta de Portaveus per a manifestar el "suport i suport" de l'Ajuntament "a les Forces i Cossos de Seguretat en la seua labor de defensa i protecció dels drets i llibertats dels ciutadans", i en la qual es "reprova i condemna els actes violents" com els viscuts en els últims dies "dins de les manifestacions convocades per l'esquerra radical" contra "l'empresonament de Pablo Hasél".

La moció, signada per l'alcalde Toni Pérez, incidix que "no es pot confondre el dret legítim de manifestació i la defensa de la llibertat d'expressió amb l'ús de la violència per part de grups organitzats radicals"; i, per això, reprova i condemna "tots els actes vandàlics, independentment de la ideologia en la qual s'emparen".

De la mateixa manera, censura "qualsevol classe d'acció o declaració que justifique, empare o menysvalore estos actes, rebutjant en conseqüència tota conducta antidemocràtica que atempte contra la convivència en pau i llibertat i tracte de soscavar els fonaments de la nostra democràcia".

El text recalca que "és deure i obligació de tots els partits democràtics rebutjar i condemnar rotundament qualsevol comportament de naturalesa violenta així com qualsevol acció justificativa d'estos", i qualifica d'"inapropiades" afirmacions com les d'alguns membres d'Unides Podem o de l'alcalde de València, Joan Ribó, "posant en dubte l'actuació de les Forces i Cossos de Seguretat".

La moció destaca que "els homes i dones que integren estos Cossos estan compromesos amb la seguretat d'Espanya i dels espanyols" i "dediquen les seues vides a salvaguardar la convivència, la seguretat i la tranquil·litat dels seus conciutadans". És per això, agrega, que es mereixen "l'afecte, l'admiració i el respecte del conjunt de la societat espanyola", sent "injust i intolerable" que se'ls tracte de 'crispadors socials' quan són "servidors públics que complixen amb la responsabilitat de garantir la seguretat, la llibertat i el lliure exercici dels nostres drets".

Una vegada aprovat l'acord, es donarà trasllat del mateix a la Generalitat Valenciana, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, del Congrés i del Senat, així com a la Diputació d'Alacant.