Benidorm millora l'accessibilitat i la seguretat viària en quatre punts de la Cala

Els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic informen els veïns d'estes actuacions, incloses en un projecte d'1,7 milions que arribarà a tots els barris
0
0
Benidorm millora l'accessibilitat i la seguretat viària en quatre punts de la Cala
Benidorm millora l'accessibilitat i la seguretat viària en quatre punts de la Cala

L'Ajuntament de Benidorm millorarà l'accessibilitat i la seguretat viària en quatre punts del barri de la Cala: les calles Ermita i Calpe, el passatge que unix l'avinguda la Vila Joiosa amb el carrer Langreo, i la senda per als vianants entre les avingudes Marina Alta i Baixa. Coincidint que la campanya 'A peu de carrer', promoguda des del Consell Veïnal, s'ha desplaçat hui a la Cala, els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, han informat representants de les associacions de veïns de la Cala sobre l'abast i detalls d'estes actuacions.

De Zárate ha indicat que "en els últims quatre anys, la millora dels barris de Benidorm ha sigut una constant en l'acció de l'Ajuntament, especialment en tot el relacionat amb l'accessibilitat, l'escena urbana i la seguretat viària, que és justament en el que incidirem en este cas amb les actuacions proposades", que formen part del projecte de 'Millora de la Seguretat Viària i Accessibilitat 2020', valorat en 1,7 milions d'euros i amb el qual arribarem a tots els barris de la ciutat".

Este contracte es troba en fase de licitació i s'espera que estiga adjudicat en la segona meitat de novembre, per la qual cosa els treballs estarien en marxa al desembre. El termini d'execució de les obres és d'un mes, per la qual cosa "totes les actuacions incloses en el projecte estaran finalitzades per a final d'any".

La regidora de Participació Ciutadana ha detallat que "dins d'este projecte, en el barri de la Cala es procedirà a l'asfaltatge del carrer Ermita, la calçada de la qual està bastant deteriorada i que és la via d'accés al nostre jaciment del Tossal de la Cala, recentment realçat i on continuem actuant; i també s'asfaltarà el passatge que connecta el carrer Langreo amb avinguda la Vila Joiosa a l'altura de la Torre de Morals, l'altre Bé d'Interés Cultural (BIC) que tenim en La Cala".

També està previst asfaltar la senda "oberta pel mateix trànsit de vianants entre les avingudes Marina Alta i Marina Baixa per a assentar la capa de redolament i fer este tram accessible". Finalment, en l'avinguda Calp "actuarem en la vorera esquerra en sentit ascendent, per a deixar-la amb els mateixos paràmetres i estètica que la dreta, ampliant la grandària de la vorera i renovant l'enllumenat".

Pellicer ha recalcat que, a més de per a traslladar els detalls de les actuacions previstes en el barri, la reunió de hui "ha servit una vegada més per a rebre les peticions que ens traslladen els veïns, que són els qui millor coneixen les necessitats dels seus barris". En el cas concret de la Cala, estes peticions s'han centrat en "mobiliari urbà i neteja" i "alguna d'elles ja s'estan realitzant".

Al marge de les peticions ordinàries, De Zárate i Pellicer han sol·licitat als veïns de la Cala que traslladen una proposta d'actuacions d'asfaltatge, accessibilitat o millora de la seguretat viària a realitzar en el seu barri per a tindre-les en compte de cara determinar les actuacions 'extra' a realitzar amb càrrec a "les millores" que l'Ajuntament espera obtindre en la licitació del projecte de 'Seguretat Viària i Accessibilitat 2020'. Una sol·licitud que es farà extensiva a la resta de barris que es visitaran en les pròximes setmanes dins de la campanya 'A peu de carrer'.

La regidora de Participació Ciutadana ha avançat que la cita del pròxim dijous, 29 d'octubre, serà en l'Horta i s'iniciarà a les 11.00 hores. El punt de trobada serà en el conegut com a encreuament de l'Estanquet, en la confluència de les avingudes Comunitat Valenciana i Severo Ochoa. Pellicer ha convidat als veïns de la zona a sumar-se a esta reunió, en la qual també participaran els representants del Consell Veïnal, a fi de "traslladar-nos les seues peticions per a millorar la seua zona".