Benidorm llança una nova edició de la 'Guia de recursos d'ocupació i formació'

L'Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació per a esta guia que recull l'oferta formativa i informació per a la cerca d'ocupació i creació d'empreses
0
0
Benidorm llança una nova edició de la 'Guia de recursos d'ocupació i formació'
Benidorm llança una nova edició de la 'Guia de recursos d'ocupació i formació'

L'Ajuntament de Benidorm ha llançat una nova edició actualitzada de la 'Guia de recursos per a l'ocupació i la formació' de Benidorm, que han presentat hui les regidores d'Ocupació i Desenvolupament Local i Educació, Mónica Gómez i Maite Moreno. Es tracta d'"un recurs indispensable i un complement en les tasques que es duen a terme des de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL)", i que recull "l'oferta formativa de Benidorm i el seu entorn geogràfic més pròxim", així com "un directori de recursos públics i privats, i la informació detallada de suport per a la cerca d'ocupació, per a la creació d'empreses i per a col·lectius específics, com les persones amb diversitat funcional".

Gómez ha indicat que amb esta guia es complix "un dels principals objectius que perseguix AODL com és el de contribuir a incrementar els canals d'informació i assessorament en diferents àrees relacionades amb l'ocupació, la formació i la creació d'empreses o suport als emprenedors".

Moreno, per part seua, ha apuntat que esta guia facilita a la ciutadania "una visió global dels itineraris educatius que oferix Benidorm i la comarca", al mateix temps que constituïx "una eina imprescindible sobretot per als centres de Secundària i els orientadors escolars" de cara a encaminar a l'alumnat en la seua incorporació al mercat laboral.

Esta guia ha suposat una inversió de 4.385,67 euros, ha sigut elaborada pels tècnics de totes dos Regidories i ha rebut una subvenció del 40% per part de la Diputació Provincial d'Alacant.

La regidora d'Ocupació ha explicat que s'han editat "800 exemplars" d'esta guia, que "es distribuiran a diferents entitats com a Instituts d'Educació Secundària, associacions empresarials o sectorials —de discapacitats, dones, estudiants, entre altres—", i estarà a la disposició dels usuaris en les Regidories de Benestar Social, Joventut i Educació i als Ajuntaments d'altres localitats.

També es farà arribar a "sindicats i altres institucions relacionades amb la formació i l'ocupació, a entitats públiques, als organismes que el sol·liciten directament en la mateixa Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, així com a participants en programes propis, tant formatius com d'accés a l'ocupació". A més, estarà disponible en línia en la web municipal www.benidorm.org.

Informació continguda

Entre la informació continguda en la 'Guia de recursos per a l'ocupació i la formació' es troba l'oferta formativa de Benidorm i comarca, tant pel que fa a la formació reglada —universitats, Cicles Formatius de Formació Professional, i centres educatius públics i privats—, com a l'específica orientada a l'ocupació. També s'inclouen els recursos existents per a accedir a esta formació com a beques, ajudes o programes d'intercanvi educatiu.

En relació a la cerca d'ocupació, s'oferix informació específica sobre recursos d'orientació i vies d'accés al mercat de treball. La guia incorpora també informació detallada per a la creació d'empreses, incloses les diferents ajudes a la disposició dels emprenedors; així com informació de formació i ocupació per a col·lectius específics.