Benidorm instal·la les primeres lluminàries suspeses dissenyades en exclusiva per a l'obra de Mediterrani

De fabricació nacional i 4 metres de diàmetre, regulen la seua intensitat lumínica i són totalment eficients
0
0
Benidorm instal·la les primeres lluminàries suspeses dissenyades en exclusiva per a l'obra de Mediterrani
Benidorm instal·la les primeres lluminàries suspeses dissenyades en exclusiva per a l'obra de Mediterrani

Al llarg de juny s'instal·laran totes les previstes en la plaça de la Hispanitat i posteriorment les de l'avinguda

L'Ajuntament i l'empresa encarregada de les obres de remodelació de l'avinguda del Mediterrani han iniciat la instal·lació de les lluminàries plantejades en el projecte, que han sigut dissenyades en exclusiva per a Benidorm i que tenen com a principal característica el fet d'estar suspeses mitjançant cable d'acer. En la vesprada d'ahir es van instal·lar dos de les prop de 20 lluminàries projectades en la plaça de la Hispanitat, i després de la prova està previst que la resta es col·loquen al llarg del mes de juny.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "el desenvolupament industrial d'aquestes lluminàries és 100% espanyol", obra d'una pime establida a Múrcia (NTE Sistemes), i en el procés de disseny i configuració han participat, a més d'aquesta empresa, la constructora, la direcció d'obra i l'Ajuntament.

Toni Pérez ha recordat que "en la planificació de la nova avinguda del Mediterrani vam ser molt ambiciosos i busquem un disseny que fora exclusiu i avantguardista, una característica que impregna tota l'escena urbana projectada i lògicament també les lluminàries que tenen la singularitat d'estar suspeses a través de cablejat d'acer que parteix d'unes columnes, salvant així les copes dels arbres sense perdre llum".

Segons ha detallat l'alcalde, aquestes lluminàries de fabricació nacional compten amb 4 metres de diàmetre i estan dotades de tecnologia led, "redundant així en l'estratègia municipal d'eficiència i estalvi energètic". A més, la potència i intensitat lumínica són regulables "en funció de les necessitats". De fet, en la prova realitzada ahir es van testar a un terç de la potència i intensitat màxima.

Una vegada instal·lades la vintena de lluminàries previstes en la plaça de la Hispanitat es procedirà a la col·locació de les al voltant de 70 projectades en l'avinguda del Mediterrani.