Benidorm incorpora un canó nebulitzador per a desinfectar els carrers de manera ràpida

A Espanya només existixen tres màquines com esta, similar a la que empra l'UME i amb una capacitat de 2.000 litres
0
0
Benidorm incorpora un canó nebulitzador per a desinfectar els carrers de manera ràpida
Benidorm incorpora un canó nebulitzador per a desinfectar els carrers de manera ràpida

La ciutat de Benidorm ha incorporat hui al seu servici de neteja viària un canó nebulitzador per a desinfectar els carrers i espais públics de manera ràpida i eficaç. L'edil de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat que "el de Benidorm és un dels tres únics canons nebulitzadors en ús a Espanya, molt similar al que ha estat emprant la Unitat Militar d'Emergències (UME) durant l'estat d'alarma per a desinfectar instal·lacions i espais públics".

De Zárate ha indicat que "esta maquinària ens permet desinfectar una major superfície en un menor temps, ja que el cabal aconseguix un radi de 40 metres". "Per tant –ha agregat– gràcies a este canó nebulitzador guanyem eficàcia a l'hora de continuar mantenint la nostra ciutat desinfectada i, en conseqüència, segura".

En este punt, ha recordat que "buscant sempre tindre una ciutat segura" des que es va decretar l'estat d'alarma, el Servici Municipal de Neteja ha actuat diàriament en tres línies: desinfecció de via pública, incidint en instal·lacions essencials com a centres de salut i accessos a supermercats o farmàcies; desinfecció d'accessos i zones de pas de les comunitats de propietaris; i desinfecció de façanes i terrasses de comerços i establiments de restauració.

El canó nebulitzador recentment incorporat i en funcionament té una capacitat de 2.000 litres per servici i una autonomia de 3 hores. Segons ha explicat el regidor, "el nebulitzador estarà operatiu en els servicis de matí, vesprada i nit", per la qual cosa diàriament s'emprarà durant 9 hores. La mescla desinfectant que es polvoritza té una proporció mínima d'un producte bactericida i fungicida que no és corrosiu, no és tòxic i no taca; i incorpora també una porció d'ambientador, de tal manera que al mateix temps que desinfectem estem aromatitzant.

El responsable de Neteja Viària ha avançat que "utilitzarem este canó nebulitzador en les tasques de desinfecció de tots els barris". Als carrers més estrets en les quals, per qüestions d'espai, no puga accedir el camió que transporta el canó "emprarem una 'hidro' o una aigualejadora més xicoteta per a completar així la desinfecció de tota la ciutat".

Este nou servici reforça les tasques diàries de neteja i aigualeig dels carrers de Benidorm.