Benidorm debat la nova Llei Valenciana de Turisme, Oci i Hospitalitat

Lourdes Caselles lamenta que la norma no s'haja consensuat amb els ajuntaments malgrat atribuir-los la competència d'autoritzar els pisos vacacionals
0
0
Benidorm debat la nova Llei Valenciana de Turisme, Oci i Hospitalitat
Benidorm debat la nova Llei Valenciana de Turisme, Oci i Hospitalitat

El saló d'actes de l'Ajuntament de Benidorm va acollir este dijous una conferència col·loqui sobre la nova llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, aprovada recentment pel Consell, una norma encarregada de regular el sector turístic a la Comunitat Valenciana per a les pròximes dècades.

La conferència ha estat moderada per Marta Villén i han participat com a ponents l'edil d'Urbanisme de l'Ajuntament de Benidorm, Lourdes Caselles; Nuria Montes de Diego, secretària general d'Hosbec; Isabel Palafox, subdirectora general de Turisme de la Comunitat Valenciana i Sebastián Fernández, exdirector general de Turisme de la Generalitat Valenciana. Durant la conferència els ponents han explicat els detalls sobre la implantació de la nova norma, la regulació dels habitatges vacacionals així com el seu impacte social i econòmic.

Lourdes Caselles va plantejar la necessitat que l'administració autonòmica desenvolupe i aclarisca la nova Llei de Turisme, el text del qual es va aprovar el passat estiu, lamentant que no s'haguera consultat ni consensuat amb l'administració local, i això malgrat que la norma descarrega als ajuntaments la responsabilitat d'autoritzar o no l'activitat dels pisos vacacionals.

La jornada va ser organitzada per l'Institut Alacantí de la Cultura 'Juan Gil-Albert' i la Diputació d'Alacant, en col·laboració amb l'Ajuntament de Benidorm.