Benidorm concreta el dispositiu sanitari i de seguretat del Low Festival

0
0
Benidorm concreta el dispositiu sanitari i de seguretat del Low Festival
Benidorm concreta el dispositiu sanitari i de seguretat del Low Festival

A escassos dos dies perquè s'òbriguen les portes de l'onzena edició del Low Festival, ja s'ha concretat el dispositiu sanitari i de seguretat que es desplegarà durant el cap de setmana en el recinte de la Ciutat Esportiva Guillermo Amor i voltants. Per a ultimar este dispositiu, este migdia s'ha celebrat una reunió presidida pel regidor de Festivals i Esdeveniments, Jesús Carrobles, i en la qual han participat l'edil d'Esports, Mariló Cebreros; el Comissari Cap de la Policia Local, Juan Fuertes; representants del Cos Nacional de Policia i de Guàrdia Civil, Creu Roja i Protecció Civil; membres de l'organització; i tècnics de diferents departaments municipals.

Carrobles ha informat que el dispositiu de seguretat estarà compost per més de 30 vigilants de seguretat privada, 120 persones entre els serveis admissió i els auxiliars de seguretat, reforços en els torns de la Policia Local de Benidorm en el lloc, unitats de la UIP i la UPR de la Policia Nacional i dos torns diaris a càrrec de Protecció Civil.

També hi haurà operatius de la Policia Local i de la Policia Nacional per a controlar i evitar el consum de beguda fora del recinte o la venda ambulant, així com dispositius de la Guàrdia Civil en rotondes i accessos confrontants al recinte de l'esdeveniment.

Pel que respecta al dispositiu sanitari, hi haurà una ambulància UVI i tres de Suport Vital Bàsic, així com tres socorristes en la zona de piscina, altres 20 en tot el recinte i un hospital de campanya, amb metges, infermers, auxiliars i conductors. A més, Creu Roja estrenarà en el festival el seu nou Punt d'Atenció Sanitària. Es tracta d'una ambulància en desús que s'ha reconvertit i habilitat com a punt d'atenció amb tot el material i instrumental necessari. Este Punt d'Atenció permetrà atendre els pacients de forma més confortable, tal com han comprovat hui les regidores de Sanitat i Benestar Social, Mónica Gómez i Ángela Llorca, al costat de la presidenta local de Creu Roja, Mara Martínez.

Este dispositiu sanitari i de seguretat operarà durant els tres dies del festival entre les 18.30 i les 06.00 hores.

A més, i igual que en anys anteriors, s'establirà un horari especial d'obertura per al Parc de Foietes, de tal forma que tres dels quatre accessos es tancaran al públic a les 17.00 hores. A partir d'aqueix horari i fins a les 23.30 hores només romandrà oberta la porta situada en la confluència de l'avinguda de Foietes amb el carrer Goya i sota vigilància policial per a evitar la pràctica del 'botellón' a l'interior de les instal·lacions.

Pel que respecta als aparcaments dissuasius, estaran operatius els situats al costat de l'estació del TRAM i el de l'estació d'autobusos. A més, en ocasió del festival s'habiliten també com a aparcament la zona del polígon industrial i la parcel·la de l'avinguda Joan Pau II en la qual sol realitzar-se l'Acampada de les Penyes.

Demà es traslladaran totes les dades relatives al dispositiu de neteja viària, de mobilitat i transport públic.