Benidorm commemora el Dia de les Lletres Valencianes amb la lectura en línia del Tirant

A causa de l'actual crisi sanitària, la lectura s'ha realitzat a través de la plataforma de videoconferència Zoom
0
0
 Toni Pérez llig el Tirant lo Blanc.
Toni Pérez llig el Tirant lo Blanc.

Amb la lectura en línia del Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, l'Ajuntament de Benidorm ha celebrat la quarta edició del Dia de les Lletres Valencianes el 20 de novembre, coincidint amb l'aniversari de la publicació de la primera edició d'esta obra en 1490.

La Regidoria de Patrimoni Històric ha organitzat un any més la lectura col·lectiva que, davant les especials circumstàncies de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, s'ha vist obligada a canviar el tradicional escenari de l'Hort de Colón, per Internet.

A les 10.30, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, iniciava la lectura a través de la plataforma de videoconferència, Zoom. Després d'ell, la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer; el de Cultura, Jaime Jesús Pérez; representants dels diferents grups municipals i ciutadans que s'han unit a la commemoració rememorant les aventures de Tirant i la seua estimada Carmesina.

El Tirant lo Blanc és considerat com un dels llibres més importants de la literatura universal i l'obra mestra del Segle d'Or Valencià. Iniciada per Martorell, va ser acabada per Martí Joan de Galba. El mateix Miguel de Cervantes la va definir, en boca del Quixot, com "el millor llibre del món" i "Tresor de content i mina de passatemps".