Benidorm actua contra la processionària del pi en quatre zones públiques

Medi Ambient recorda als propietaris l'obligació de mantindre les seues parcel·les, i recomana evitar el contacte amb cucs i nius
0
0
Benidorm actua contra la processionària del pi en quatre zones públiques
Benidorm actua contra la processionària del pi en quatre zones públiques

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Benidorm actuarà contra la processionària del pi en quatre zones públiques en les quals s'ha detectat la presència de nius d'este insecte i que habitualment "són molt transitades", segons ha informat l'edil de l'àrea, José Ramón González de Zárate.

De Zárate ha recalcat que "encara que la neteja i manteniment d'estos sòls no és competència municipal, l'Ajuntament actuarà atenent les peticions ciutadanes". Per a això, s'ha contractat a una empresa que s'encarregarà de fer "una neteja manual" de les quatre zones en les quals s'ha constatat la presència de processionària. Una tasca que es desenvoluparà en diverses jornades.

Així, es netejarà de processionària la pineda situada al costat del Recinte Firal i el barranc de l'Aigüera, lloc habitual de passeig per a veïns dels Tolls i Foietes i també de trànsit per als vianants cap a les zones escolars de tots dos barris. També està previst actuar en la pineda que es localitza al costat de la pista d'atletisme de la Ciutat Esportiva Guillermo Amor i que també dóna accés a les zones verdes del Moralet.

Un altre dels punts en els quals està previst actuar és l'entorn de la pujada a la Creu de Serra Gelada, una zona molt transitada per corredors, ciclistes i senderistes; així com les pinedes situades al costat del col·legi Costa Blanca Internacional i la Finca de La nostra Senyora dels Dolors.

De Zárate ha assenyalat que no es descarta actuar en altres zones públiques en les quals es localitzen focus de processionària, i ha afegit que la ciutadania pot comunicar a la Regidoria de Medi Ambient els punts en els quals detecten la presència de nius d'estos insectes.

Sobre les parcel·les privades, ha recordat que, tal com es va recollir en el bàndol dictat per l'alcalde, Toni Pérez, en 2016, la normativa establix que "els propietaris són els responsables del seu manteniment" d'estes. Per este motiu haja demanat "col·laboració als propietaris de parcel·les perquè realitzen els tractaments fitosanitaris i la neteja corresponents per a evitar la proliferació de processionària, protegint així tant les seues propietats com possibles afeccions la via pública".

Finalment, ha insistit a recomanar als veïns i particulars en general que eviten el contacte directe de les persones i animals de companyia amb les erugues de processionària o els seus nius.