Benestar proposa adequar com a espai polivalent el soterrani del centre Llorca Linares

0
0
Benestar proposa adequar com a espai polivalent el soterrani del centre Llorca Linares
Benestar proposa adequar com a espai polivalent el soterrani del centre Llorca Linares

Fins ara estos 686 metres quadrats mancaven d'ús públic i només s'empraven com a magatzem

L'Ajuntament ha invertit 30.500 euros a reformar tots els banys i vestuaris del centre

El govern local vol adequar com a espais polivalents el soterrani del centre social José Llorca Linares; un total de 686 metres quadrats que des de l'obertura de l'edifici manquen d'ús públic i que només s'empren com a magatzem perquè no es disposa dels accessos reglamentaris. L'alcalde, Toni Pérez, ha informat que la proposta és destinar a esta actuació els 40.000 euros que es van reservar en el pressupost com a aportació municipal per a la restauració de la coneguda com a Casa Bergia, en el Parc de Foietes.

Pérez ha explicat que la intenció de l'Ajuntament era rehabilitar la Casa Bergia per a donar-li un ús lligat a la Regidoria de Benestar Social. No obstant això, els informes encarregats pels responsables de l'obra del Parc de Foietes conclouen que "no hi ha cap raó econòmica per a adaptar i reutilitzar l'estructura de l'immoble", que "no reunix les condicions mínimes de seguretat per a ser utilitzat". De fet, "el 87% de l'estructura existent hauria de ser jubilada o substituïda, necessitant una nova fonamentació", per la qual cosa s'aconsella el seu enderrocament.

A la vista de l'estat de ruïna de l'immoble, s'ha considerat que l'òptim era que l'aportació prevista per la Conselleria vaja a "millorar les dotacions Parc de Foietes", i la municipal "es destine a adequar el soterrani del centre social Llorca Linares i guanyar així més d'un 30% de superfície addicional per a l'ús públic". Així, part dels diners del Parc de Foietes s'empraria a crear uns nous accessos directes en rampa al soterrani des del carrer, per a complir la normativa i poder posar este espai a la disposició dels ciutadans; mentre que els 40.000 euros de l'Ajuntament serien per a l'actuació interior. Per a açò, la modificació pressupostària proposta, que ja s'ha dictaminat en comissió, haurà d'aprovar-se en el ple del dilluns.

L'alcalde ha detallat que amb l'actuació que es planteja es crearien "dos sales grans polivalents", i s'habilitarien magatzems tancats per a la Regidoria i per a entitats socials. Acompanyat de l'edil de Benestar Social, Ángela Llorca, i del regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, Pérez ha visitat este matí el centre social per comprobar on es faria l'accés al soterrani des del carrer, i també per a veure el resultat de les obres de rehabilitació integral de tots els banys i vestuaris del Llorca Linares –estos últims utilitzats per les persones sense sostre derivades per Càritas, Creu Roja i la mateixa Regidoria-.

Esta actuació ha tingut un cost de 30.500 euros i a més de la substitució dels urinaris, els lavabos, aixeteria i portes, s'ha actuat en les canonades i s'han fet xicotetes obres d'obra de paleta i pintura. L'edil de Benestar Social ha recordat que estos banys i vestuaris "estaven molt deteriorats", per la qual cosa alguns estaven "clausurats". En total s'ha actuat en els grups de condícies de les diferents plantes.

En haver-se executat estes obres durant el mes d'agost, s'ha afectat el menys possible a l'activitat del centre, "el que més ús té de tot Benidorm".

Esta actuación ha tenido un coste de 30.500 euros y además de la sustitución de los urinarios, los lavabos, grifería y puertas, se ha actuado en las tuberías y se han hecho pequeñas obras de albañilería y pintura. La edil de Bienestar Social ha recordado que estos baños y vestuarios “estaban muy deteriorados”, por lo que algunos estaban “clausurados”. En total se ha actuado en los grupos de aseos de las diferentes plantas.

Al haberse ejecutado estas obras durante el mes de agosto, se ha afectado lo menos posible a la actividad del centro, “el que más uso tiene de todo Benidorm”.