Avança la construcció del nou pont d'accés al complex escolar del Salt de l'Aigua

Esta infraestructura, inclosa en el projecte d'Accessibilitat Universal, salva el barranc Derramador i prolonga el carrer Barca del Bou fins a l'avinguda Comunitat Europea
0
0
Avança la construcció del nou pont d'accés al complex escolar del Salt de l'Aigua
Avança la construcció del nou pont d'accés al complex escolar del Salt de l'Aigua

La construcció del nou pont d'accés al complex escolar del Salt de l'Aigua avança a bon ritme, tal com ha assenyalat l'alcalde, Toni Pérez, que ha incidit que es tracta d'"una obra vital per a un complex que suma més de 40 anys prestant serveis fonamentalment educatius, però que és també un gran nus de connexió per a les instal·lacions esportives" del Palau d'Esports l'Illa.

En estos moments, i una vegada fetes les fonamentacions laterals, "es treballa ja en l'execució del tauler del pont, que permetrà salvar el barranc Vessador i prolongar així el carrer Barca del Bou, que actualment acaba al costat del col·legi Gabriel Miró i a l'IES l'Almadrava, fins a l'avinguda Comunitat Europea generant este nou accés", ha detallat l'alcalde, que ha seguit el desenvolupament de part d'esta actuació al costat dels regidors d'Obres i Educació, José Ramón González de Zárate i Maite Moreno.

Toni Pérez ha recordat que esta actuació "està inclosa com a millora, a proposta de l'Ajuntament, en el projecte d''Accessibilitat Universal i Sostenibilitat"; un projecte amb un pressupost de 2 milions d'euros i finançat al 50% per la Diputació Provincial d'Alacant i l'Ajuntament. Concretament, esta millora està valorada en més de 600.000 euros i a més de dotar d'un nou accés i connexió al complex amb l'avinguda Comunitat Europea "millorarà la mobilitat i la seguretat de la zona".

L'alcalde ha ressenyat que es tracta d'una "obra molt ambiciosa" que ve a cobrir la necessitat "històrica" de "dotar de més i millors connexions a este complex educatiu, i que estarà acabada abans que finalitze l'any". D'esta forma, el nou pont estarà operatiu "a la volta de les vacances escolars de Nadal".

Així mateix, ha incidit que d'esta infraestructura "es beneficia el transport públic, els vehicles d'emergències, vianants, ciclistes, alumnat i professorat" d'este complex escolar, en què "es concentra el 80% de l'alumnat de Benidorm". Este percentatge es traduïx en prop de 6.800 estudiants repartits en dos col·legis públics, quatre Instituts d'Ensenyament Secundari (IES), Escola Oficial d'Idiomes i Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED).

Dades tècniques del pont

En la construcció del pont de 9 metres de longitud s'han emprat 32 marcs, distribuïts en dos piles paral·leles de 16 marcs cadascun. Per a la col·locació d'estos marcs ha sigut necessari l'ús d'una grua de grans dimensions, ja que cada peça pesa 13,5 tones. Sobre aqueixos marcs s'estendrà posteriorment una capa de solera i el ferm. A més, s'ha col·locat escullera tant en el llit com en els talussos 15 metres aigües amunt i 10 metres aigües avall.