Antonia Chinchilla presenta el llibre "Violencias Silenciadas" demanant atenció prioritària per als menors

A l'acte, organitzat pel Rotary Club, assistixen l'alcalde i la regidora d'Igualtat
0
0
Antonia Chinchilla presenta el llibre "Violencias Silenciadas" demanant atenció prioritària per als menors
Antonia Chinchilla presenta el llibre "Violencias Silenciadas" demanant atenció prioritària per als menors

El 40% de la recaptació serà cedida a iniciatives contra la violència de gènere de promogudes des de la regidoria.

Ahir a la nit la lletrada Antonia Chinchilla presentava el seu llibre, "Violencias Silenciadas" com a element d'alerta enfront d'"altres tipus de violència de gènere" centrat en episodis exercits en col·lectius concrets i la seua repercussió general en menors.

Chinchilla va assenyalar que la pràctica activa del dret li va portar a escriure este llibre "perquè el Sistema no està enfocat de manera correcta; les lleis es fan atenent la demanda, però van molt lentes i no emparen de la mateixa manera".

L'advocada va parlar d'un "sistema fracassat" i una responsabilitat compartida per tots els actors del procés que afecta, especialment als xiquets "perquè perceben eixos actes i poden acabar per reproduir-los". Va demanar "mesures de prevenció i ajuda als menors".

Es va lamentar que "han augmentat les denúncies i a la vegada els casos de violència" i va assenyalar el seu llibre com "un crit d'auxili en matèria de prevenció".

George Mobayed, president rotari, va destacar l'interés del llibre i va anunciar que el 40% de la recaptació aniria destinat a les finalitats d'acció de la Regidoria d'Igualtat que dirigix Ángela Zaragozí.

L'alcalde va agrair a l'autora el treball assenyalant que completa les iniciatives que s'han desenvolupat amb motiu del Dia per a l'erradicació de la Violència de Gènere "i amplia el focus per a aplicar el zoom sobre el col·lectiu de menors". Considera Toni Pérez que "es tracta d'un llibre que ens farà reflexionar" perquè "evidència que hi ha zones d'ombres que no donen respostes a la realitat que hem de combatre".

Va tancar l'acte agraint la iniciativa i la implicació del Club Rotari de Benidorm.