EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:11 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Alumnes de 5é de Primària del CEIP Gabril Miró aprenen les normes bàsiques de circulació al Parc Infantil de Trànsit

Xiquets i adolescents, protagonistes de les activitats per la Setmana Europea de la Mobilitat a Benidorm

20 setembre 2023
Niños y adolescentes, protagonistas de las actividades por la Semana Europea de la Movilidad en Benidorm

Una empresa local impartix classes de mecànica per a bicicletes als estudiants dels cinc instituts

Els xiquets i adolescents han sigut este dimecres protagonistes de les activitats que s'estan desenvolupant a Benidorm amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, encaminades principalment a promoure entre la ciutadania una mobilitat més verda i més sostenible. El regidor de l'àrea, Francis Muñoz, ha explicat que la jornada de hui s'ha centrat en este públic infantil amb l'objectiu de "començar a conscienciar des d'edats primerenques en qüestions com l'ús de la bicicleta o d'altres transports menys contaminants", ja que "ells seran els ciutadans del futur i els qui tindran a la seua mà la possibilitat de decidir".

"Educació viària per als xiquets" és una de les activitats que s'han desenvolupat dins d'esta jornada i ha tingut com a escenari el Parc Infantil de Trànsit.

Fins allí s'han desplaçat l'edil de Mobilitat al costat de la regidora d'Educació, Maite Moreno. Tots dos han rebut en estes instal·lacions municipals als alumnes de 5é de Primària del col·legi públic Gabriel Miró, els qui han aprés les normes bàsiques de circulació gràcies a les explicacions d'un agent de la Policia Local i, després, han pogut aplicar de manera pràctica tot l'aprés en el circuit annex.

Igualment, l'IES Pere Maria Orts i Bosch ha acollit el taller "Brico Bici", que durant tota la setmana s'està desenvolupant en tots els instituts de la localitat.

Este taller, promogut per una empresa local de lloguer de bicicletes, consistix en una classe amb consells i nocions de mecànica bàsica i on se'ls ensenya, per exemple, a canviar les pastilles de fre quan la bicicleta ho requerix, a vigilar la pressió dels pneumàtics o fins i tot a com reparar una burxada o a ajustar les marxes, una de les parts que més sol desajustar-se en este mitjà de transport. "El que busquem amb estos tallers és, precisament, que els adolescents perden la por d'anar amb bici per la ciutat i fomentar la bicicleta com un mitjà de transport sostenible", ha indicat Francis Muñoz, qui també ha incidit que "Benidorm té un emmallat ciclista com a molt poques ciutats" i ha animat a la ciutadania a fer ús d'este.

Altres activitats programades

Dins de les activitats que l'Ajuntament de Benidorm està realitzant amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, el taller 'Brico Bici' es desplaçarà este dijous, dia 21, a l'IES l'Almadrava.

A més, el divendres, 22 de setembre, serà el 'Dia sense cotxe' en el qual, des de les 10.30 i fins a les 21.00 hores es restringirà el trànsit en el Passeig de Ponent a residents i transport públic. També a les 10 del matí, el Centre Municipal el Torrejó acollirà la trobada 'Turisme i mobilitat sostenible, model Benidorm' en el qual intervindran com a ponents l'alcalde de Benidorm i president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; i el director general de Transports i Logística de la Generalitat, Manuel Ríos.