EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

00:39 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una manera d'acostar Benidorm "la seua cultura i el seu patrimoni" a tothom

Mut•Art s'acomiada del Boca del Calvari, però recala a Benidorm Virtual

03 octubre 2022
Mut•Art se despide del Boca del Calvari, pero recala en Benidorm Virtual

'MUT•ART. Mutacions plàstiques cap a l'art', l'exposició d'Olga Diego i PEPesArt que, des del mes de juliol passat, s'ha allotjat el museu Boca del Calvari, tanca les portes per a obrir-les nou dins del Benidorm Virtual.

La mostra posa en dubte l'ús dels materials plàstics per la nostra societat i denúncia el perjudici que ocasionen per al medi ambient a través de creacions realitzades, precisament, d'este material reciclat.

Olga Diego, s'inspira al 'Jardí de les Delícies' de Hieronymus Bosch, El Bosco, per a crear una proposta repleta dels personatges excèntrics i libidinosos que conformen el seu 'Jardí autòmat'. Per part seua, PEPesArt ens proposa les seues acolorides figures fetes també del mateix material.

Quarta mostra del Benidorm Virtual

Tanca les portes el Boca del Calvari, però 'Mut•Art' continuarà sent accessible per al públic des de Benidorm Virtual, una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural que reunix i conserva les creacions que s'exhibixen en el museu benidormer. 'Mut•art' se suma així a 'El turista accidental', 'Femenino plural' i 'Ferran Freixa, la luz presente' que conformen la proposta en el ciberespai del Boca del Calvari.

La regidora de Patrimoni Cultural, Ana Pellicer, ha explicat que, el "Mut•Art virtual" es compon d'imatges en 360 graus, la qual cosa permet la reproducció d'"un espai tridimensional" en el qual "l'usuari se sent com si estiguera dins". La visita es pot realitzar des d'un ordinador, tauleta o telèfon intel·ligent, però "la sensació d'immersió és més efectista amb l'ús d'ulleres de realitat virtual", ha precisat.

Durant el recorregut, el visitant es trobarà amb icones de reproducció que donen accés a vídeos i imatges de millor resolució. El menú intuïtiu permet accedir als diferents nivells i fins i tot, en els telèfons intel·ligents, es pot usar l'oscil·loscopi integrat per a recórrer l'exposició.

"Amb esta proposta virtual", ha abundat Pellicer, "acostem Benidorm, la seua cultura i el seu patrimoni a tothom", ja que l'exposició "és accessible" des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet i "encara més" es permet que puguen gaudir de l'art a persones amb mobilitat reduïda o altres malalties que generalment no poden accedir a ell.

La versió 'beta', o de prova de Mut•Art a Benidorm Virtual es pot visitar ja des d'https://benidormvirtual.com/sites/default/files/benidormvirtual/bocadel…

Audios relacionados
Corte voz 1 - Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 - Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 - Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 - Ana Pellicer
Audio file