EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

03:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Quatre dones i un menor en tot just 72 hores

Minut de silenci a Benidorm per la cinquena víctima de la violència masclista d'esta setmana

21 maig 2021
Minuto de Silencio

L'Ajuntament de Benidorm ha tornat a mostrar el seu més ferm rebuig a la violència masclista amb un minut de silenci este migdia en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, davant la porta principal de l'edifici consistorial.

L'alcalde en funcions, José Ramón González de Zárate, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, han encapçalat la concentració en la qual han participat membres de tots els grups polítics amb representació en el consistori i treballadors públics.

En esta ocasió, la víctima ha sigut una dona de quaranta-huit anys de la localitat asturiana de Pola de Laviana, suposadament assassinada pel seu marit que ha sigut ja detingut i posat a disposició judicial. Els fets van esdevindre al voltant de les 4.20 hores i el succés va ser comunicat a la Guàrdia Civil per un fill de la parella.

Amb esta són ja quatre les dones, una d'elles embarassada, assassinades per les seues parelles o exparelles en 72 hores, més un menor de set anys.

En 2021 ja han perdut la vida 13 dones per esta xacra social i 5 menors han quedat orfes. Des de 2003, any en què es va començar a comptabilitzar l'estadística, han sigut 1.091 les víctimes mortals de la violència de gènere.

La Regidoria d'Igualtat recorda a les dones que se senten amenaçades que el 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes. Número que no deixa rastre en el rebut telefònic, si bé convé esborrar-lo manualment del registre de cridades.