EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

01:00 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm acollirà una passada de la pel·lícula 'El Cover', rodada a la ciutat, abans que la cinta s'estrene en cinemes

Els rodatges van generar un impacte econòmic de 4,5 milions d'euros en 2020

21 maig 2021
Los rodajes generaron un impacto económico de 4,5 millones de euros en 2020

La ciutat ha estat una de les primeres a reprendre l'activitat audiovisual després del primer estat d'alarma, i va treballar amb la Spain Film Commission en protocols per a 'rodatges segurs'

L'activitat audiovisual va generar en 2020, any marcat per la pandèmia, un "impacte econòmic, directe i indirecte, que ronda els 4,5 milions d'euros", segons les xifres trasllades hui per l'alcalde, Toni Pérez. Per tercer any consecutiu, l'alcalde ha aprofitat la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) per a traslladar els resultats de l'activitat audiovisual a la ciutat, present a través del seu Film Office en l'espai Fitur Screen.

En total en 2020, els rodatges i produccions audiovisuals es van saldar amb més de 350 contractes amb empreses locals i comarcals; 237 contractes amb professionals i tècnics del sector audiovisual; més de 14.000 pernoctacions i més de 5.000 contractes de figuració locals.

Toni Pérez ha assenyalat que estes xifres "consoliden ja a Benidorm com una de les ciutats on és fàcil treballar, on donem un tracte personalitzat a cada projecte, on es dona una coordinació eficient entre departaments municipals i que oferix un ventall de localitzacions que, al costat del nostre microclima ens fa ser un autèntic plató urbà".

L'alcalde ha significat que "en este 2020 els rodatges, com en la resta d'activitats i sectors, han patit les conseqüències de la pandèmia"; i ha aprofundit que "des del primer moment la Benidorm Film Office es va posar a treballar en com tornar a l'activitat de manera segura", treballant amb la Spain Film Commission en la redacció de protocols per a 'rodatges segurs'.

Tal com ha recordat, "comencem 2020 rematant els projectes de la sèrie 'Benidorm', emesa ja en A3 Player; la serie 'Paraíso', que s'estrena al juny; i el llargmetratge 'Nieva en Benidorm', que va culminar el seu rodatge a la fi de febrer". L'esclat de la pandèmia va sorprendre diversos equips gravant a Benidorm, que van haver d'esperar a la fi de l'estat d'alarma per a reprendre els seus rodatges. És el cas dels llargmetratges 'Ama' i 'El Cover'.

Sobre este últim, 'òpera prima' de Secun de la Rosa, l'alcalde ha anunciat que "director i productors han decidit fer a Benidorm el pròxim 15 de juliol una passada de la pel·lícula, abans que la cinta s'estrene als cinemes una setmana després, el dia 23". Toni Pérez ha recalcat que es tracta d'"una pel·lícula rodada a la nostra ciutat, en la qual Benidorm és no sols l'escenari, sinó un personatge més, clau en el desenvolupament de la història que, amb tanta sensibilitat i respecte, estem convençuts, que ha retratat Secun de la Rosa". "Alguna cosa –ha afegit– que podran vore els assistents al Festival de Cinema de Màlaga, ja que el llargmetratge obrirà esta edició del certamen".

Pel que respecta a enguany, l'alcalde ha indicat que "en el que portem de 2021 han sigut ja 68 les consultes rebudes i 31 els projectes que s'han materialitzat". En tots ells, s'han observat i adoptat totes les mesures de seguretat sanitàries, perquè "els nostres rodatges, com la ciutat, són segurs".

Toni Pérez ha incidit en què "els projectes de publicitat han tornat amb força a la ciutat, amb treballs tan icònics i amb tanta repercussió com l'última campanya de Zara, que es va estrenar fa a penes unes setmanes"; i ha esmentat també que "esta mateixa setmana ha passat per la ciutat el rodatge d'una nova sèrie, de la qual en els pròxims mesos es parlarà molt". A ella se suma la segona temporada de 'Paradís', el tràiler del qual es va estrenar ahir en Fitur Screen i que compta amb algunes seqüències gravades en una localització tan icònica com és la nostra Serra Gelada.

Repercussió
Encara que la pandèmia va paralitzar l'activitat audiovisual, l'alcalde ha explicat que "vam ser una de les ciutats més demandades per televisions nacionals i internacionals per a gravar recursos de com afectava la Covid-19 a una de les destinacions més coneguts del món", amb nombrosos directes per a informatius, i fins i tot amb "un documental amb l'UME com a protagonista per un Benidorm absolutament desconegut, sense activitat i presència als seus carrers i platges". De fet, 40 projectes materialitzats l'any passat són treballs informatius o documentals.

A més de grans i mitjans projectes, Benidorm també va acollir, ja en desescalada, el rodatge de curtmetratges i videoclips musicals com 'Mindanao', amb Carmen Machi com a protagonista; 'La temporada más fría'; o 'Quiero ser vertical', de la benidormera, María Antón.

L'alcalde ha subratllat que "continuarem apostant per captar activitat audiovisual, per facilitar el treball a estos projectes, per afermar-nos com una ciutat referent en este segment", tant per la seua "repercussió i impacte econòmic que tenen a la ciutat" mentre es desenvolupen, com per al "potencial turístic".

Los rodajes generaron un impacto económico de 4,5 millones de euros en 2020
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1Fitur
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2 Fitur
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3 Fitur
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4 Fitur
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 5 Fitur
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 6 Fitur
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 7 Fitur
Audio file