EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

12:03 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols con tormenta y lluvia escasa

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Comissió de Festes recupera l'itinerari tradicional de la romeria, en la qual participen les Reines dels últims 50 anys, a les quals s'homenatja este diumenge en un acte

Més de 130 penyes i entitats participen demà en l'Ofrena a la Mare de Déu del Sofratge

11 març 2022
Ofrenda

Més de 130 penyes i entitats participen este dissabte en la tradicional ofrena a la Mare de Déu del Sofratge, organitzada per la Comissió de Festes Majors Patronals dins dels actes commemoratius del 282 aniversari de la trobada de la patrona. Com ja van avançar esta setmana el regidor de Festes, Jesús Carrobles, i el president de la Comissió, José Vicente Fuster, la romeria que antecedix a l'ofrena torna al seu itinerari habitual amb eixida des del Parc d'Elx, Passeig de la Carretera, Albereda de l'alcalde Pedro Zaragoza Orts i Carrer Major fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on els participants ofrenaran davant la imatge de la patrona.

Les Reines Major i Infantil, Aila Merenciano i Chloe D'Hebboundt, al costat de les seues Dames d'Honor, la Comissió de Festes Majors Patronals, Banderer i família, Majorals d'Honor i membres de la Corporació, seran les encarregades d'obrir esta romeria.

També participaran en l'ofrena de flors a la Mare de Déu del Sofratge les Reines de les Festes Majors Patronals de les últimes cinc dècades, a les quals, a més, s'homenatjarà l'endemà en l'acte commemoratiu 'Cinquanta Anys de Reines'. Un acte que se celebrarà a partir de les 11.00 hores del diumenge a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera.

Seguint amb els actes del 282 aniversari de la patrona, el diumenge a les 17.00 hores la Societat Musical l'Illa oferirà un concert d'homenatge a Vicenta Pérez Bayona, 'Cuqui', l'encarregada dels versos que les Reines Infantils reciten cada any a la Mare de Déu del Sofratge.

Actes del 16 de Març
La programació per a festejar l'aniversari de l'arribada de la patrona prosseguirà el 16 de març, amb una intensa jornada que s'iniciarà de matinada amb un dels actes més emotius del calendari fester de Benidorm: l'Alba.

El programa d'eixe dia és el següent:
5.00 h. L'ALBA. "N'és l'hora de l'alba d'avui, dia setze de març de l'any de gràcia de mil set-cents quaranta...". Concentració en la plaça de Sant Jaume per a esperar l''arribada' de la Verge del Sufragi al poble de Benidorm.

05.30 h. Obertura de portes de l'Església de Sant Jaume i Santa Anna on es
dispararan les corresponents Salves, per la pirotécnia Ricasa, juntament amb el volteig
de campanes i càntics.

06.00 h. PROCESSÓ DE L'ALBA. Acompanyarem a la Mare de Déu del Sofratge que recorrerà els carrers del barri antic, i visitarem les tres platges: Llevant, Ponent i Mal Pas. Acabarem amb els tradicionals versos a la Verge recitats per Carmela Soria Martínez.

07.30 h. Missa d'Acció de Gràcies, oficiada per Juan Antonio González, rector de l'església, cantada per la Sra. lgna Martínez i la Sra. Magdalena Simarro. En finalitzar, s'oferirà un desdejuni popular.

12.00 h. Volteig general de campanes a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna.

18.30 h. Concentració a la Casa del Fester per a iniciar la cercavila amb les reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals, les seues Corts d'Honor Major
i Infantil, president de la Comissió, Banderer i família, majorals d'honor, majorals i Associació de Penyes 'Verge del Sofratge, que recorrerà carrer La Biga, Tomás Ortuño, Passeig de la Carretera, Santa Faç, i plaça de Sant Jaume.

19.00 h. Nomenament del nou Banderer, Sr. Cristóbal Ronda Sánchez, i dels Majorals d'Honor.

19.30 h. Solemne eucaristia en honor a l'Excma. Patrona, presidida pel rector de l'Església de Sant Jaume Juan Antonio González, i cantada pel cor parroquial.

La mateixa església serà el pròxim dia 20 l'escenari de tancament d'este 282 aniversari amb un concert commemoratiu de la Rondalla de l'ARC 'La Barqueta'.