EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

04:24 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament ha elaborat el projecte, el cost del qual és de 4.325.000 euros, que mitigarà els riscos d'inundació i incrementarà les infraestructures verdes

Benidorm sol·licitarà una subvenció de quatre milions per a la protecció i regeneració del barranc Barceló

11 març 2022
Barrancos

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm aprovarà dilluns que ve el projecte de 'Planificació de drenatge sostenible i actuacions de protecció, laminació i regeneració ambiental en el barranc Barceló, l'execució del qual té un pressupost de 4.325.000 euros.

Un projecte amb el qual l'Ajuntament sol·licitarà acollir-se a les subvencions de la Fundació Biodiversitat, FSP, l'objecte de la qual és el foment d'actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de ciutats espanyoles en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat a través del Fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea.

En eixe sentit, la subvenció que sol·licitarà el Consistori serà la màxima a la qual pot accedir, quatre milions, atés que l'ajuda concedida no pot superar el 95% del projecte presentat, segons les bases reguladores.

La convocatòria s'emmarca en l'impuls d'activitats que contribuïsquen a la mitigació, adaptació i protecció dels riscos d'inundació i a l'augment de la biodiversitat en els entorns urbans i la seua conservació.

El projecte de Benidorm té per objectiu, segons ha explicat l'alcalde Toni Pérez, "avançar en la integració funcional i paisatgística de diversos barrancs en l'estratègia de crear un anell verd i blau que connecte els espais periurbans amb l'emmallat urbà i la protecció davant el risc d'inundació al voltant del Racó de l'Oix".

El projecte, en el cas de ser seleccionat, serà finançat de manera pluriennal durant el període 2022-2025 i planteja el desenvolupament d'un pla de drenatge estratègic i sostenible de Benidorm.

Estes intervencions estaran connectades amb la gran trama verda que estem completant des de fa temps a Benidorm des de la zona del Moralet fins al Racó de l'Oix, en la qual s'integren els parcs de Foietes, l'Aigüera i Séquia Mare i els barrancs Barceló i Derramador" ha detallat l'alcalde.

El projecte, en paraules de Pérez, "permet continuar en la línia estratègica que ens hem marcat perquè Benidorm continue creixent en el marc de la sostenibilitat". A més, ha continuat, quan s'execute "solucionarà un important problema que es donava en esta zona davant episodis de pluja".

De l'anàlisi elaborada del Pla d'Acció Territorial sobre prevenció del Risc d'Inundació a la Comunitat Valenciana (*Patricova) i el Pla de Defensa contra Avingudes de la Marina Baixa (PDAMB) de la CHJ, la proposta establix que el barranc Barceló és el que requerix una resposta més immediata "per a evitar danys greus sobre la població civil i el seu patrimoni, per la qual cosa l'actuació sobre el mateix ha de ser prioritària" ha assenyalat Pérez.

D'altra banda, el projecte elaborat planteja en total nou actuacions estratègiques. En el barranc Barceló, en primer lloc, figura la construcció d'un assut aigües amunt que funcione com a àrea de laminació que retinga sòlids i controle els nivells del cabal. Igualment, preveu la creació d'un corredor verd a través d'actuacions blanes, processos de neteja, eliminació d'espècies no autòctones, replantació i redefinició del llit.

Una tercera acció seria la integració renaturalitzada del llit sud, un procés d'integració territorial en el tram entre les avingudes Comunitat Valencina i Bernat de Sarrià, així com la canalització del barranc en paral·lel a Bernat de Sarrià. En este barranc també es planteja l'execució d'un parc inundable en les parcel·les confrontants a l'avinguda Ciudad Real i una canalització des de l'avinguda de Toledo que assegure l'arribada d'aigües i reduïsca el risc d'inundacions.

El projecte contempla també altres actuacions sobre el barranc de Vessador; la primera seria la construcció d'un assut al Parc de la Séquia Mare per a evitar l'arribada de sòlids a l'entorn urbà, disminuir la velocitat del cabal i facilitar una zona de menor pressió antròpica i amb majors nivells de biodiversitat.

També es preveu la canalització de l'últim tram del barranc Vessador, l'execució d'un parc inundable en l'últim tram d'este barranc i la connexió d'estos per a així regular els cabals entre tots dos entorns en casos d'afeccions descompensades.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file