EL TEMPS A BENIDORM ARA

08

21:40 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició 'La llum present', que compta amb 67 imatges, podrà ser visitada fins al pròxim 15 de juny

L'obra fotogràfica retrospectiva de Ferran Freixa s'exposa des de hui en el Museu Boca del Calvari

22 abril 2022
Exposición Ferrán Freixa.

Es tracta de la primera mostra exposada des de la defunció de l'autor, un referent del documentalisme subjectiu.

El Museu Boca del Calvari acull des de hui i fins al pròxim 15 de juny l'exposició del fotògraf Ferran Freixa 'La llum present' que fa un repàs a la trajectòria de l'autor mort el mes de juny passat. La mostra sorgix de la col·laboració entre l'Ajuntament de Benidorm i la Fundació Photographic i està composta per 67 fotografies en blanc i negre i tres imatges en color a gran format.

L'exposició ha sigut inaugurada este migdia per la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, i les filles Ferixa, Marina i Mar, a més d'Inma Cortés, representant de la Fundació Photographic, la comissària Alicia Lamarca i membres de la corporació municipal.

Pellicer ha qualificat l'exposició d'única" que "permetrà a l'espectador endinsar-se en la producció creativa de Ferran Freixa i descobrir la poesia que hi ha en totes les seues fotografies i les temàtiques que li van entusiasmar i que són una constant en la seua obra: el pas del temps, les petjades que este deixa en les construccions arquitectòniques, la quotidianitat d'objectes i paisatges urbans de molt diversos llocs i la bellesa que hi ha en ells".

Pellicer ha agregat que "esta mostra és única també perquè esta selecció monogràfica és la primera que s'exposa des de la desaparició del fotògraf i també la primera de l'obra de Ferran Freixa que s'exhibix a la província d'Alacant".

"Per a l'Ajuntament, la Regidoria de Patrimoni Històric i el Museu Boca del Calvari –ha remarcat– és molt gratificant i estimulant ser partícip d'este projecte i comptar a la ciutat amb l'obra d'un fotògraf tan reconegut a escala nacional i internacional, que ha exposat en galeries i museus de tot el món, i algunes de les fotografies de les quals han sigut incorporades als fons del Museu Reina Sofia, l'IVAM, el Museu Nacional d'Art de Catalunya o la Biblioteca Nacional de França".
Inma Cortés, per part seua, ha explicat el treball de la Fundació "d'investigació, catalogació i recuperació del seu llegat per a donar a conéixer la seua obra" i ha titllat a Freixa com un exponent del "documentalisme subjectiu".

Marina Freixa, filla del fotògraf i una de les comissàries de l'exposició, ha assenyalat que esta mostra "recull a manera de retrospectiva les diferents etapes per les quals va passar el documentalisme subjectiu" de l'autor "des de l'any 1973 a 2013". "En totes les imatges", ha precisat, "roman un segell personal absolut, fils invisibles que semblen teixir una personalitat estètica amb les temàtiques que l'apassionaven: el Mediterrani, la ruïna i l'erosió del patrimoni cultural, la monumentalitat arquitectònica clàssica, la naturalesa recuperant el terreny arrabassat, la ciutat, o la bellesa dels objectes quotidians en hotels i restaurants".

Després de recordar que el treball fotogràfic de Ferran Freixa és "íntim", "poètic" i fet "sense presses", ha assegurat que la selecció d'imatges per a esta exposició pòstuma "ha sigut, sens dubte, un exercici replet de nostàlgia", un altre element molt present en la seua obra. "La nostra voluntat", ha finalitzat, "és moure i ensenyar el seu arxiu, una obra molt personal, però que tothom pot connectar amb ella".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file