EL TEMPS A BENIDORM ARA

08

21:51 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte està inclòs en el Pla de Sostenibilitat Turística i incrementa la qualitat de l'experiència de l'usuari, reivindicant els recursos històrics, culturals i paisatgístics

Benidorm tramita el seu Pla de Senyalització del Patrimoni Històric, amb 6 rutes per als vianants, avatars i recreacions virtuals

22 abril 2022
El Castell

La JGL aprovarà el dilluns la licitació del Pla, valorat en 400.000 euros.

L'Ajuntament de Benidorm inicia la setmana vinent la tramitació del seu Pla de Senyalització Direccional Intel·ligent vinculat al Patrimoni Històric, un dels projectes inclosos en el Pla de Sostenibilitat Turística. Amb este projecte, ha explicat l'alcalde Toni Pérez, "s'avança en la reconversió de la ciutat i es millora la qualitat de l'experiència de les persones que ens visiten, reivindicant els nostres recursos històrics, culturals i paisatgístics i fent-ho, a més, d'una forma accessible i sostenible".

Toni Pérez ha assenyalat que "en este projecte la tecnologia té una importància cabdal", i ha assegurat que la implementació de Pla de Senyalització "suposarà un salt qualitatiu respecte a com vam mostrar al turista, i també al resident, la nostra oferta patrimonial, cultural i paisatgística i com proposem viure-la".

Com a pas previ a la redacció del projecte, s'han analitzat els diferents recursos patrimonials i tecnològics en marxa i s'han definit 27 punts d'interés de la ciutat. A partir d'ací, el Pla planteja, entre altres accions, la configuració de sis rutes per als vianants que connectaran els principals punts d'interés. Concretament, s'han configurat la ruta històrica, la històrica paisatgista, la dels espais d'art urbà, la dels miradors, la dels parcs i la ruta museu-cultural.

"Parlem de sis rutes de distància moderada, pensades per a ser recorregudes a peu aprofitant que l'orografia de Benidorm afavorix els trànsits per als vianants; i, per tant, afavorint que el gaudi d'este recurs turístic de manera sostenible", ha apuntat.

Toni Pérez ha detallat que, a més de la senyalització de l'adreça amb pals i mòduls amb codis QR i del sistema Navilens –que s'incorpora al projecte–, hi ha previstos panells informatius en cada punt d'interés i cinc taules interpretatives en Tamarindes, passejos de Llevant i Ponent, Castell i Racó de l'Oix. A més, s'instal·laran faristols informatius amb les sis rutes per als vianants, un tòtem interactiu i dos pantalles informatives sobre els llocs d'interés i que se situaran al Parc d'Elx i Passeig de Llevant.

Però, sens dubte, els elements de realitat augmentada "són l'aspecte diferenciador d'este Pla, que abraça les noves tecnologies i les posa a la disposició del destí i de les persones usuàries per a donar un atractiu extra a la seua experiència i tenint molt present que aqueixa experiència puga ser gaudida per tots". Entre eixos elements figura "l'ampliació d'avatars, que realitzaran la funció de guies, a l'estil del ja operatiu al Tossal de la Cala". Els avatars que es posaran en marxa a Castell, Torre de les Caletes i Torre de Morales funcionarà amb geolocalització i tindran una caracterització històrica del període al qual se circumscriu cada element patrimonial; mentre que hi haurà un avatar contemporani que s'activarà en qualsevol lloc i que traslladarà la història de Benidorm des dels anys seixanta del segle passat a l'actualitat.

Així mateix, s'emprarà la realitat augmentada per a la visualització de paisatges, recreacions històriques, llocs i edificis tal com eren en la seua època, per exemple, a l'interior de l'Hort de Colón.

A més, totes estes accions i elements es complementaran amb la posada en marxa d'un espai i una app específica.

Toni Pérez ha informat que este Pla de Senyalització Direccional Intel·ligent vinculat al Patrimoni Històric està valorat en 400.670,93 euros, i que la Junta de Govern Local (JGL) aprovarà dilluns que ve el plec de condicions i la licitació del contracte.

Pla de Sostenibilitat Turística

El de Benidorm va ser un dels 25 Plans de Sostenibilitat Turística aprovats per la Secretaria d'Estat de Turisme entre les més de 150 candidatures presentades en l'àmbit nacional. Té com a propòsit consolidar a la ciutat com a destinació turística intel·ligent, sostenible i segur a través del desenvolupament de 19 actuacions que contribuiran també a la recuperació de l'activitat turística després de la crisi generada per la Covid-19. Este Pla té caràcter pluriennal i està dotat amb 2,9 milions d'euros, aportats per la Secretaria d'Estat de Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament.

Els 27 punts d'interés

Els 27 punts d'interés establits en el Pla són: la Torre de Morals; el jaciment arqueològic del Tossal de la Cala; el Passeig de Tamarindes; els passejos de Ponent i Llevant; els espais d'art urbà Ponent, El Campo, Els Tolls, El Carrasco, Hispanitat i El Pont; els parcs d'Elx, Foietes, Aigüera –amb el seu amfiteatre i auditori– i Séquia Mare; la Ruta dels Miradors; el Castell; església de Sant Jaume i Santa Anna; Museu Boca del Calvari; l'Hort de Colón; Plaça de Bous; Ajuntament; Centre Cultural; la futura Aula de la Mar; el mirador de la Creu; la Torre de les Caletes; i l'Illa.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file