EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

03:57 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Entre les obres, 'El Impostor', dirigida per Manuel Troncoso i interpretada per artistes locals

L'Hort de Colón acollirà sis representacions de 'microteatre' per primera vegada a Benidorm

04 maig 2018
L’Hort de Colón acogerá seis representaciones de ‘microteatro’ por primera vez en Benidorm

La regidora de Cultura, Ana Pellicer, ha presentat este matí en primer Festival l'Hort de Colón de 'Microteatre' que se celebrarà en este edifici històric els dies 25 i 26 de maig. El 'microteatre' consistix en la interpretació d'obres teatrals, d'un temps no superior als quinze minuts, en una sala mínima, amb poc públic que en general acaba integrant-se en l'obra. En esta primera edició, es podran vore sis peces de teatre.

"Esta modalitat –ha dit Pellicer- s'ha posat de moda a Madrid i altres ciutats i Benidorm no podia ser menys. Hem d'apostar pel teatre i que millor que fer-ho amb este format especial i en l'Hort de Colón", un lloc emblemàtic i "la ubicació idònia per a poder realitzar estes representacions teatrals". Ana Pellicer ha subratllat que el festival serà "micro" per partida triple: "Micro per l'espai que se li dedicarà a cadascuna de les obres" (una instància diferent de la casa). "Micro pel temps, perquè seran escassos 15 minuts". I, finalment, "micro per l'aforament, que serà d'un màxim de 15 persones.

A Ana Pellicer li han acompanyat en la presentació, Miguel Ángel Fernández, de Mascarat Produccions i el director de teatre Manuel Troncoso. Fernández ha recordat que esta modalitat interpretativa va sorgir fa aproximadament set anys d'un col·lectiu d'actors a Madrid i d'entre els seus avantatges ha destacat que és el públic "qui tria el nombre de funcions que vol vore" i per a açò disposa "de dos dies amb sis passades cadascun". Fernández ha dit que el preu per cada sessió serà de 5 euros que es podran adquirir amb anticipació en el quiosc de la plaça de la Hispanitat. Una modalitat de teatre que permet a l'espectador "decidir què vol vore i quant vol gastar", ha subratllat.

Per a este primer Festival l'Hort de Colón de 'Microteatro' s'han seleccionat obres ja estrenades a Madrid amb "molt bona acceptació del públic", ha puntualitzat Fernandez. S'espera que es puguen aconseguir les 700 o 800 visualitzacions. Sobre este tema, Ana Pellicer ha anunciat que "com a curiositat" és que una d'elles, 'El Impostor', dirigida per Manuel Troncoso estarà "interpretada per professionals de la nostra ciutat i per a tots els públics". Un al·licient més per a gaudir del primer Festival l'*Hort de Colón de 'Microteatre'.

Programació

Sala 1. 'Los hijos de puta', de Vicente Marco, dirigida per Zenó Recalde i interpretada per Marta Valverde i Tonino Guitán.
Sala 2. 'Por culpa del amor', dirigida per Julián Salguero i Jorge Toledo. Interpretada per Ana Dachs i Julián Salguero.
Sala 3. 'Mejunjes', de Aixa Villagrán, qui també la dirigix i amb la interpretació de Silvia Rei i María Alfonsa Rosso.
Sala 4. 'La hipoteca', escrita i dirigida per Jaime Aranzadi i interpretada per Ángel Savín i María José del Valle.
Sala 5. 'Una arañita en el pie', amb text de Pablo Flores Ezcurra, dirigida per Guillermo Groizard i interpretada per Virginia Rodríguez i Darío Fredes.
Sala 6. 'El impostor'. Escrita per Caridad Fernández, dirigida per Manuel Troncoso i interpretada per Toni Martínez, Carlos Sánchez i Juan Olivera.