EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

18:59 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El ple haurà d'aprovar el document i posteriorment els plecs de condicions per a la seua licitació per 11,4 milions

El Consell Assessor d'Escena Urbana avala el projecte de remodelació de Mediterrani

04 maig 2018
El Consejo Asesor de Escena Urbana avala el proyecto de remodelación de Mediterráneo

El Consell Assessor d'Escena Urbana ha avalat hui el projecte d'execució de la primera fase de remodelació de l'avinguda del Mediterrani. Tècnics municipals han explicat als membres d'este òrgan consultiu –format per representants dels grups de la corporació, tècnics municipals, representants d'entitats empresarials i veïnals, i assessors externs- els detalls d'esta remodelació que abasta el tram de l'avinguda del Mediterrani que discorre entre l'avinguda d'Europa i la plaça de la Hispanitat, i que inclou la renovació d'esta última i dels carrers Pont, Pérez Llorca –el tram pendent-, Esperanto, València, Bilbao i Emilio Romero –entre Mediterrani i Alcoi-.

El projecte, que ascendix a 11.498.000 euros, concep l'avinguda del Mediterrani com un "eix paral·lel" al Passeig de Llevant, en el qual es guanya espai per al vianant, es limita l'accés als vehicles privats, i s'eliminen totes les barreres arquitectòniques en configurar la via com una "plataforma única".

El projecte té un termini d'execució material d'11 mesos. En este sentit, l'alcalde, Toni Pérez, ha incidit en la importància de ser àgils en la tramitació per a "intentar" que l'obra "només afecte a una Setmana Santa i un estiu" per a, així, minimitzar al màxim l'afecció a l'activitat econòmica de l'avinguda del Mediterrani i carrers adjacents. L'alcalde ha indicat que per a complir este calendari d'execució, l'obra hauria d'estar adjudicada al setembre per a poder iniciar-se a l'octubre.

Una vegada avalat pel Consell d'Escena Urbana, el projecte d'execució ha d'aprovar-se en ple. En una sessió posterior, el ple haurà de fer viables els plecs de condicions per a licitar l'obra. Una licitació que, per la seua quantia, ha de publicar-se per un període de 45 dies en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).

Pérez ha aclarit que "la tramitació podria haver sigut més senzilla" si esta primera fase haguera sigut menys ambiciosa i haguera sacrificat les actuacions en el subsòl o en els carrers adjacents. "Una opció –ha puntualitzat- que no ens hem plantejat perquè entenem que el just per a la ciutat és fer una actuació integral".

Detalls del projecte

La remodelació de l'avinguda passa per la renovació de totes les infraestructures del subsòl, fonamentalment hídriques, que es troben "molt deteriorades" a causa de la seua antiguitat, que en molts casos supera els 40 anys. Així, es renovarà la xarxa d'aigua potable i clavegueram, i es millorarà la xarxa de pluvials amb un nou col·lector de major capacitat i, sobretot, en connectar esta xarxa amb la de l'Aigüera a través del carrer Esperanto.

També per complet es renovarà la xarxa d'enllumenat públic, en el qual s'implementarà tecnologia '*led' i per al qual s'han previst dos tipus d'il·luminació: d'un costat lluminàries amb projectors sobre les columnes; i d'un altre, lluminàries d'un diàmetre d'entre 4 i 6 metres suspeses mitjançant cables d'acer que permetran salvar les copes dels arbres sense perdre llum.

El projecte contempla un increment molt significatiu de la vegetació en tot el traçat de l'avinguda –conservant els arbres actuals- i sobretot en la plaça de la Hispanitat. Una plaça que patirà un canvi significatiu configurant-se com "un bosc urbà", sense barreres arquitectòniques, amb camins per a travessar-la i amb la instal·lació d'una gran font ornamental.

Quant a la pavimentació, en la calçada s'ha optat per aglomerat asfàltic; mentre que en les zones per als vianants s'empraran peces en blanc i negre que s'aniran degradant –més fosques com més properes a la calçada-. Esta bicromia es trencarà amb algunes peces blaves.

Pel que fa als carrers adjacents, tindran "un tractament molt similar" a l'implantat en el tram recentment remodelat de l'avinguda del Doctor Pérez Llorca. D'eixa renovació s'exposarà a Mediterrani la disposició del mobiliari urbà en agrupacions i zig-zag.

El projecte inclou també la instal·lació d'elements singulars. Entre ells, un 'tecnohito' de 22 metres en la rotonda de confluència de Mediterrani amb la plaça de la Hispanitat i Esperanto. Es tracta d'una estructura metàl·lica de recoberta d'una malla 'led' que permet la reproducció multimèdia. A este 'tecnohito' se sumen les dos 'techno parades' per al transport públic, que seguixen el mateix model.

Finalment, la proposta arreplega la implantació d'elements tecnològics propis de l''smart city' com una xarxa pròpia de fibra òptica, xarxa wifi i de sensors –per a controlar indicadors de temperatura, contaminació, etcètera-, controls d'accés, càmeres CCTV, i telecomandament per a la gestió de servicis com l'aigua, l'enllumenat o el reg.