EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

18:28 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez reclama "un finançament que se'ns està negant" mentre assenyala que és "un impost que penalitza al turista que pernocta en allotjament regulat"

Per a l'alcalde de Benidorm la taxa turística "és una imposició política; imposada que ningú ha demanat"

20 juliol 2022
Informe tasa turística

L'alcalde de Benidorm Toni Pérez ha assistit este matí en l'Invat.tur a la presentació de l'informe "La Taxa Turística: una anàlisi sobre la seua idoneïtat en la Comunitat Valenciana" que va encarregar Turisme a l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant.

Durant l'acte de presentació s'ha conclòs que és 'contraproduent, contradictòria i injusta' i després de l'exposició de la seua anàlisi pels professors María Reyes González i Armando Ortuño, en el torn de preguntes ha intervingut l'alcalde de Benidorm, després d'una referència al desenvolupament de la sessió, assenyalant que "el sector ha sabut fer una anàlisi per a diagnosticar la situació" i d'ell es desprén, va indicar Pérez, que estem "davant un nou impost polític" que pretén "inocular en la societat el concepte que el turista no deixa res en destí". Després del que va precisar que "res és més oposat a la realitat".

Pérez ha mostrat la seua satisfacció perquè "un institut tan prestigiós en el món del turisme i professors com els que han col·laborat hagen realitzat este estudi que encerta plenament en el que la realitat trasllada". I ací, va incidir Pérez, "estem davant un nou impost que ningú ha demanat" i que resulta "una imposició política".

Va destacar l'alcalde de Benidorm que en este tema "falta molt diàleg" i sobren "monòlegs i tutela del municipalisme".

En realitat, va insistir Pérez, "este nou imposat només penalitzarà al turista que pernocte en allotjament regulat" pel que "perjudicarà la nostra activitat", amb el que "contribuirem menys al bé comú i a la redistribució de la riquesa".

La conclusió és que "perjudica Benidorm" i és un impost que es pretén "en un moment en què fiscalment s'haurien d'abaixar impostos a escala autonòmica i nacional", insistint l'alcalde de Benidorm que "es penalitza el que funciona", qualificant de "sentiment turismofòbic" insistir en la seua aplicació en, va insistir Pérez, "una comunitat que té una llei d'hospitalitat".

En equip redactor de l'estudi l'han integrat els professors Armando Ortuño Padilla, Maria Reyes González Ramírez, José Luis Gascó Gascó, Jairo Casares Blanco i Francisco Montllor Fuster, tots ells membres de l'IUIT de la Universitat d'Alacant.

A l'acte ha sigut moderat pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i al mateix han assistit representants d'associacions turístiques i del sector, edils i diputats autonòmics.
Des de l'equip redactor, el professor Ortuño ha insistit que es tracta d'"un impost a un determinat model turístic i empresarial que està representat a l'enèsima potència a Benidorm on la sostenibilitat fa la seua major gala".