EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

19:46 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Passeig de Tamarindes exhibix des d'ahir dos monòlits amb una Sireneta i un Micròfon amb els guanyadors de tots dos certàmens

Benidorm estrena el Mirador de la Música com a homenatge al seu Festival de la Cançó i al Benidorm Fest

20 juliol 2022
Benidorm Fest

Benidorm va homenatjar ahir a la vesprada als seus dos grans esdeveniments musicals, l'històric Festival de la Cançó i el Benidorm Fest, que amb només una edició s'ha convertit en un referent internacional després de l'èxit dels artistes seleccionats, i el de Chanel amb el seu tercer lloc en Eurovisió.

El Passeig de Tamarindes de Benidorm va ser l'escenari d'aqueix homenatge amb l'estrena del qual a partir d'ara serà el Mirador de la Música, en el qual es van descobrir ahir dos monòlits que recordaran per sempre els dos esdeveniments. Un d'ells és una Sireneta, al·lusiva al Festival de la Cançó, amb el nom de tots els vencedors des de la seua primera edició fins a l'última. Al seu costat, l'altre monòlit representa un Micròfon de cristall, símbol del Benidorm Fest. En ell ja apareix el nom de Chanel, com a primera guanyadora, i el de la seua cançó 'SloMo' que va representar a Espanya en Eurovisió.

Al costat dels dos monòlits s'ha instal·lat un tòtem en el qual, a través d'un Codi QR i un de Navilens, es pot accedir a tota la informació dels dos certàmens. Una informació que es troba en castellà, valencià i anglés. Igualment, es pot accedir a audioguies per a les persones amb discapacitat visual de manera que puguen escoltar la informació continguda al mateix temps que gaudixen de les vistes i del nou enclavament.

A la cita d'ahir van acudir nombrosos convidats entre els quals es trobava l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, membres de la corporació, diputats provincials, nacionals i autonòmics, així com les reines i dames de les Festes Majors Patronals, representants de la societat civil de la ciutat i nombrosos mitjans de comunicació de Madrid especialitzats en música i televisió.

Per a l'acte d'ahir, transmés en directe a través d'RTVE Play, es va comptar amb la presència de diversos dels artistes participants en el passat Benidorm Fest i l'actuació d'alguns d'ells com Varry Brava i Blanca Paloma. Els primers van interpretar la cançó 'Hortera' i van tancar amb la coneguda 'Raffaella', mentre que la segona va delectar als presents amb el seu tema 'Plumes de nácar'.

La gala va ser conduïda per María Eizaguirre, directora de Comunicació i Participació d'RTVE que va donar pas a col·loquis amb els participants presents; Blanca Paloma, Xeinn, Marta Sango, Sara Deop i Unique, als quals es va unir després Chanel i el seu equip de ballarins.

En acabat es va procedir al descobriment de tots dos monòlits per mitjà de l'alcalde Toni Pérez, la mateixa conductora de l'acte i l'artista Chanel acompanyada pel seu equip. Pérez, que va destacar l'"aliança" sorgida entre l'Ajuntament, la Generalitat i RTVE, va recordar que "Benidorm tenia un deute pendent amb la música" i va al·ludir al Festival de la Cançó "que va tindre un recorregut meravellós i ens va posicionar en el món". Per això, va assenyalar que "amb la nostra modesta aportació donem visibilitat a la música, que és cultura i és talent".

L'alcalde va revelar el nom que rebrà a partir d'ara este enclavament: Mirador de la Música. Una vegada descobertes totes dos figures també es va destapar la primera estrela del Passeig, amb el nom de Chanel Terrers i la cançó 'SloMo', com a primera guanyadora del Benidorm Fest.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file