EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

18:42 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Educació aprofita l''aturada' lectiva per a escometre diverses actuacions abans que l'alumnat torne a les aules

L'Ajuntament realitza millores en 10 centres educatius de Benidorm durant les vacances nadalenques

05 gener 2023
El Ayuntamiento realiza mejoras en 10 centros educativos de Benidorm durante las vacaciones navideñas.

L'Ajuntament de Benidorm ha aprofitat les vacances escolars de Nadal per a dur a terme actuacions de millora en una desena de centres educatius de la ciutat. En data de hui, ja han finalitzat la pràctica totalitat de les actuacions previstes, sol·licitades per la comunitat educativa dels mateixos centres, tal com han comprovat l'alcalde, Toni Pérez; la regidora d'Educació, Maite Moreno; i l'edil d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate.

Toni Pérez ha explicat que "en funció dels casos estes intervencions han permés millorar la seguretat i confortabilitat dels itineraris escolars o l'estat d'alguns espais dels centres educatius, guanyant en accessibilitat i prestacions".

Toni Pérez ha recordat que "tant a l'estiu com per Nadal i Setmana Santa, aprofitem l'absència d'alumnat per a posar a punt el parc escolar de la nostra ciutat, en una estratègia d'atenció i millora constant en la qual es treballa mà a mà i en coordinació amb els mateixos centres educatius". L'alcalde ha assenyalat que "encara que el gruix de les actuacions de millora s'escometen en la temporada estival, durant els períodes de vacances nadalenques i Pasqua es resolen les necessitats que han anat sorgint durant el transcurs del curs".

Entre les millores dutes a terme estes últimes setmanes està la construcció d'una rampa accessible al pati d'Educació Infantil del CEIP Serra Gelada. L'alcalde ha traslladat que "en els últims anys l'Ajuntament ha actuat als patis d'Infantil de pràcticament tots els centres escolars, renovant paviments i jocs, generant espais d'ombra o facilitant l'accessibilitat de l'alumnat".

En el CEIP Els Tolls s'han reparat les goteres del gimnàs i s'ha procedit a la impermeabilització de diversos trams de la façana. Prèviament, a mitjan desembre, es va millorar el camí que dona accés des del pàrquing del carrer Itàlia a este centre, al CEIP Puig Campana i a l'escola infantil municipal Les Fontanelles, en el qual també s'ha instal·lat nou enllumenat. En este últim centre s'han renovat les portes de les instal·lacions.

També en el CEIP El Murtal s'ha actuat sobre les goteres del gimnàs; mentre que en la zona escolar de Foietes, s'ha barrat la part posterior del CEIP Vasco Núñez de Balboa que fa cantó amb la infraestructura del TRAM. D'altra banda, s'han instal·lat tendals en els CEIP Bautista Lledó i La Cala i a l'escola infantil El Tossalet.

A estes actuacions se suma la millora de l'accessibilitat entorn del CEIP Miguel Hernández, concretament als carrers Nicaragua i Lliris blancs, on s'han ampliat voreres, plantat arbratge, instal·lada il·luminació, renovat l'asfalt i reforçat la seguretat semafòrica i en els encreuaments.

El Ayuntamiento de Benidorm ha aprovechado las vacaciones escolares de Navidad para realizar actuaciones de mejora en una decena de centros educativos de la ciudad. A fecha de hoy, ya han finalizado la práctica totalidad de las actuaciones previstas, solicitadas por la comunidad educativa de los propios centros, tal y como han comprobado el alcalde, Toni Pérez; la concejal de Educación, Maite Moreno; y el edil de Espacio Público, José Ramón González de Zárate. 

Toni Pérez ha explicado que “en función de los casos estas intervenciones han permitido mejorar la seguridad y confortabilidad de los itinerarios escolares o el estado de algunos espacios de los centros educativos, ganando en accesibilidad y prestaciones”. 

Toni Pérez ha recodado que “tanto en verano como en Navidad y Semana Santa, aprovechamos la ausencia de alumnado para poner a punto el parque escolar de nuestra ciudad, en una estrategia de atención y mejora constante en la que se trabaja mano a mano y en coordinación con los propios centros educativos”. El alcalde ha señalado que “aunque el grueso de las actuaciones de mejora se acometen en la temporada estival, durante los periodos de vacaciones navideñas y Pascua se resuelven las necesidades que han ido surgiendo durante el transcurso del curso”.  

Entre las mejoras realizadas estas últimas semanas está la construcción de una rampa accesible en el patio de Educación Infantil del CEIP Serra Gelada. El alcalde ha trasladado que “en los últimos años el Ayuntamiento ha actuado en los patios de Infantil de prácticamente todos los centros escolares, renovando pavimentos y juegos, generando espacios de sombra o facilitando la accesibilidad del alumnado”. 

En el CEIP Els Tolls se han reparado las goteras del gimnasio y se ha procedido a la impermeabilización de varios tramos de la fachada. Previamente, a mediados de diciembre, se mejoró el camino que da acceso desde el parking de la calle Italia a este centro, al CEIP Puig Campana y a la escuela infantil municipal Les Fontanelles, en el que también se ha instalado nuevo alumbrado. En este último centro se han renovado las puertas de las instalaciones.

También en el CEIP El Murtal se ha actuado sobre las goteras del gimnasio; mientras que en la zona escolar de Foietes, se ha vallado la parte trasera del CEIP Vasco Núñez de Balboa que linda con la infraestructura del TRAM. Por otro lado, se han instalado toldos en los CEIP Bautista Lledó y La Cala y en la escuela infantil Tossalet. 

A estas actuaciones se suma la mejora de la accesibilidad en el entorno del CEIP Miguel Hernández, concretamente en las calles Nicaragua y Azucenas, donde se han ampliado aceras, plantado arbolado, instalado iluminación, renovado el asfalto y reforzado la seguridad semafórica y en los cruces. 


 

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file