EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

23:23 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

O 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez demana als Reis «molta pau, molta esperança i tota la felicitat del món»

La Cavalcada de Melcior, Gaspar i Baltasar repartix il·lusió als xiquets de Benidorm

05 gener 2023
Reyes Magos

Els Reis Mags d'Orient han arribat esta vesprada per mar a Benidorm. Al voltant de les 18.00 h, Jesús Carrobles, regidor de Festes, els donava la benvinguda al Parc d'Elx des d'on, poc després, partiria la Gran Cavalcada que ha omplit d'il·lusió i alegria els cors de tots els xiquets de la ciutat i, cal dir, els de molts adults també.

Al voltant de 700 persones han participat en l'organització de la Cavalcada, coordinats per l'àrea de Festes i els emissaris de Ses Majestats, els exfutbolistes benidormers Vicente Blanco Sánchez 'Tito', Antonio López Guerrero i Guillermo Amor.

Milers de persones s'han congregat durant tot el recorregut que ha discorregut per l'avinguda dels Ametlers, carrers Mart, Venus, Russafa i Ferreries, plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya i Parc de l'Aigüera i finalitzat a l'auditori Julio Iglesias, on la comitiva Real d'Orient ha arribat, passades les 20.30 h.

Davant més de 4.000 assistents, l'alcalde, Toni Pérez, en nom de la Benidorm, ha saludat a Melcior, Gaspar i Baltasar. "És evident –els ha dit– que hi havia moltes ganes de rebre-vos". També ha agraït l'esforç fet per totes les persones que han col·laborat per a fer possible, un any més, el retorn a Benidorm dels Reis en "una nit màgica".

"Sabem que arribareu a totes les cases de Benidorm" i en cadascuna deixareu "els vostres regals i presents". Toni Pérez també els ha fet a una petició especial, "que no quede cap casa sense visitar i que ens deixeu molta pau, molta esperança i tota la felicitat del món. Eixe és el nostre desig, el de la ciutat de Benidorm".

Després de les paraules de l'alcalde, Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit joguets entre tots els xiquets presents, començant per les dames de la Cort d'Honor Infantil de les Festes Majors Patronals i les reines Aila Merenciano i Chloé D'Heboudt.

Finalitzada la festa, Ses Majestats d'Orient, plens de màgia, han començat a recórrer totes les llars de Benidorm perquè, demà divendres, quan els més xicotets es desperten, troben, al costat del Betlem i a l'Arbre de Nadal els ben merescuts regals que cada any els porten des d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar.

Gran Cavalcada de Reis

La Cavalcada de Reis, com és tradicional a Benidorm, s'ha dividit en dos parts diferenciades. En la primera, personatges de pel·lícules d'animació i de les sèries de televisió preferides pels xiquets han desfilat davant els més xicotets. En la segona, s'ha representat 'La Història dels Reis Mags', amb la seua tradicional banda sonora, escrita per Francisco José Rovira Peretó i interpretada per la Unió Musical, la Societat Musical l'Illa i la Societat Musical La Nova al costat de la Colla de Xirimiters de la Marina.

La història està dividida en sis fragments narrats pel Savi. En ella participa l'Estrela de Nadal, paper que enguany ha interpretat la futbolista de primera divisió femenina, Nerea Pérez Machado, militant del Vila-real CF; el malvat rei Herodes i, per descomptat, el Betlem vivent de l'ACR 'La Barqueta'.

En total, més de 400 persones i centenars d'animals han desfilat en la cavalcada més esperada i en la fi de festa final en el Julio Iglesias.