EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

20:21 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La iniciativa reforça el sector del taxi enfront de les VTC

La Generalitat accepta la proposta de Benidorm i els taxistes de la Comunitat podran portar 7 i fins a 9 passatgers

22 gener 2020
La Generalitat acepta la propuesta de Benidorm y los taxistas de la Comunitat podrán llevar 7 y hasta 9 pasajeros

La Generalitat Valenciana ha aprovat la modificació de l'article 13.1 de la Llei 13/2017, de 8 de novembre, del Taxi de la Comunitat Valenciana i permetrà que este servici públic "es realitze amb vehicles d'entre cinc i set places, inclòs el conductor, si bé podrà ser ampliable fins a nou places en supòsits excepcionals", ha anunciat hui el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate.

El canvi en la llei, amb efectes des de l'1 de gener de 2020, respon a una proposta de la Regidoria de Mobilitat, després de reunir-se amb les dos associacions del taxi de Benidorm, portada a ple el 28 d'octubre i aprovada unànimement per tots els grups de la Corporació Municipal.

"Els taxistes –ha dit González de Zárate– solament podien portar cinc places, quatre més el conductor... Hi ha molta demanda de servicis amb origen i destinació a la nostra ciutat per part de grups que superen les quatre persones". Esta situació ha provocat que el sector del taxi estiga "en desavantatge amb les VTC [Vehicle de Transport amb Conductor]. El que fem ara és posar-nos al mateix nivell i estic segur que donarem un millor servici".

La modificació de la normativa del taxi permet que els vehicles puguen disposar de fins a nou places, si bé, en esta situació s'haurà d'adaptar "almenys –ha aclarit González de Zárate– una plaça per a persones amb mobilitat reduïda, en el cas de vehicles adaptats per a viatjar persones amb la seua pròpia cadira de rodes".

La millora de la Llei, a proposta de l'Ajuntament de Benidorm, beneficia a tot el sector del taxi de la Comunitat Valenciana, ja que la norma és d'àmbit autonòmic. Queda demostrat "la bona faena dels tècnics municipals i la bona coordinació de l'Ajuntament amb les associacions de taxistes". Per això, González de Zárate ha convidat a tots els professionals de la ciutat al fet que "comencen a reconvertir els seus vehicles per a poder disposar de més places i prestar el servici al més prompte possible, sense inconvenients".

El regidor de Mobilitat ha felicitat les dos associacions de taxistes de Benidorm pel diàleg obert i les propostes sorgides del debat. Així mateix, González de Zárate ha mostrat el seu agraïment a la Generalitat Valenciana per "la rapidesa" amb què han respost a "esta demanda del sector" i ha recordat que "després d'anys de negar-li a Benidorm el que es mereix" hi ha hagut canvis i ha posat d'exemple la reducció del temps de tancament de les barreres del pas a nivell de l'avinguda de Beniardà o la negociació que mantenen totes dos administracions en l'actualitat a propòsit del transport públic.