EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

22:56 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A la sèrie de Plano a Plano per a Atresmedia se suma ja l'última pel·lícula de Coixet amb la productora d'Almodóvar i el debut de Secun de la Rosa en el musical

Benidorm desplega en Fitur tot el seu potencial com a plató de rodatges en la seua millor arrencada d'any amb tres produccions simultànies

22 gener 2020
Benidorm despliega en Fitur todo su potencial como plató de rodajes en su mejor arranque de año con tres producciones simultáneas

Pérez destaca la repercussió promocional per a Benidorm i l'impacte econòmic, que aconseguix els 4 milions d'euros

En este 2020 es donarà un impuls al 'Club Film Friendly', del qual ja formen part 32 empreses

Benidorm desplega estos dies en Fitur tot el seu potencial com a plató de cinema i TV, si bé en esta edició de la fira ho fa amb l'al·licient d'estar vivint "una activitat audiovisual històrica", tal com ha destacat l'alcalde, Toni Pérez. De fet, el de 2020 "és la millor arrencada d'any que hem tingut en l'audiovisual des que es va posar en marxa la Benidorm Film Office, ja que en estos moments són tres les produccions que hi ha treballant simultàniament a la ciutat".

Concretament, des de novembre Plano a Plano roda una sèrie amb el nom de la ciutat per a Atresmedia, que en estos moments té el seu campament base en ple barri antic; mentre que des de fa uns dies també està en marxa el rodatge de 'Nieva en Benidorm', l'última cinta internacional de la prestigiosa Isabel Coixet, que arriba de la mà del Deseo, la productora dels germans Almodóvar responsable del llargmetratge que representa a Espanya en els Oscar, 'Dolor y Gloria'.

Esta producció que inclou el nom de la ciutat en el seu títol "ja ha alçat gran expectació entre els mitjans de comunicació, sobretot entre els especialitzats, i compta amb un impressionant repartiment nacional i internacional" amb noms com els de Timothy Spall, Sarita Choudhury, Carmen Machi, Ana Torrent i Pedro Casablanc.

"I fa tan sols uns dies –ha informat l'alcalde– hem signat un conveni amb la productora Nadie es perfecto, que ha apostat per rodar a la nostra ciutat el debut de l'actor i director Secun de la Rosa en el gènere musical amb la pel·lícula 'El Cover', l'argument del qual encaixa molt bé amb la nostra imatge de ciutat acollidora i generadora de felicitat".

També coincidirà amb estes tres produccions, el projecte de la sèrie 'Paraíso', de Globomedia per a Movistar+, una ficció fantàstica i d'aventures ambientada en el Llevant dels anys noranta, que encara que no es roda de manera íntegra a Benidorm, sí que recala en una de les nostres localitzacions més icòniques. A més, la ciutat servix de centre logístic mentre graven en altres localitzacions de la província.

Toni Pérez ha assegurat que "esta activitat frenètica generarà un impacte com a reclam per als qui ens visiten, que s'entropessaran en algun moment amb la posada en escena d'una producció amb equips de més de 60 persones". Però a més, "ha tingut un impacte sobre l'ocupació, ja que s'ha fet un efecte de crida per a professionals del sector de tota la Comunitat Valenciana, havent gestionat des de la Benidorm Film Office més de 200 perfils de tots els departaments de producció, molts dels quals s'han incorporat als projectes".

A l'impacte per al turista i en l'ocupació, "se suma l'econòmic que rondarà els 4 milions d'euros entre allotjament per als equips, lloguers d'espais, equips, mitjans de transport, material per a la construcció de decorats, reformes i altres.

Toni Pérez ha assenyalat que "Benidorm va ser àgil en detectar la projecció promocional que podia tindre per a la destinació el fet de convertir-se en plató audiovisual o escenari de campanyes publicitàries i ho va ser també en crear una oficina de rodatges per a canalitzar esta activitat". "Això ens ha permés –ha manifestat– estar molt ben posicionats en una carrera que ara emprenen molts altres municipis i que ve encoratjada per l'aparició del turisme cinematogràfic, un segment en ampli creixement".

L'alcalde ha destacat que "l'any passat, amb l'ajuda de Visit Benidorm vam fer un pas més en posicionar-nos com a ciutat 'film friendly', en generar l'anomenat 'Club Film Friendly', en el qual se citen els establiments de tota mena que posen a la disposició de les productores espais i servicis". En estos moments, "són 32 les empreses que formen part d'este club, si bé en este 2020 li donarem un impuls per a sumar molts més partenaires i crear un ampli ventall de col·laboradors del sector privat".

A eixe "esforç local", del qual participen molts departaments municipals, se suma "la gran labor de posicionament que duu a terme Spain Film Commission, apostant fort per donar visibilitat a les bonances que té Espanya com a territori de rodatges, i de les quals Benidorm n'és clar exemple". De fet, 2019 ha sigut un any de "molta labor de cerca de localitzacions", algunes de les quals es plasmaran en els projectes que desembarcaran a Benidorm en les pròximes setmanes.

Les xifres de 2019

La responsable de la Benidorm Film Office, Rosa Llorca, ha detallat que "l'any passat vam atendre 160 consultes, de les quals 111 s'han convertit en permisos per a gravar recursos generals de la ciutat o reserves de via pública". La publicitat i els programes televisius "han sigut els més nombrosos enguany, encara que cal dir que hem tingut pràcticament de tot, curts, sèries TV, vídeos musicals, etcètera". Encara que la majoria dels projectes porten el segell d'Espanya, "continuem acollint produccions sobretot del Regne Unit, i també de Suïssa, Bèlgica, Alemanya, Noruega i Holanda".

Llorca ha destacat "el final de l'any 2019, quan pràcticament hem tingut un rodatge diari". Esta activitat audiovisual diària "ha sigut absorbida amb la naturalitat per la ciutat", en la qual s'ha generat "un benefici directe que supera el mig milió d'euros". Així mateix, ha afirmat que "l'aplicació de l'ordenança aprovada en 2017 està donant els seus fruits. De fet, hem notat l'augment de les produccions, al mateix temps que hem facilitat la tramitació a les empreses, que ara poden fer-ho tot digitalment".

Produccions més destacades de 2019

– Sèrie TV per a Atresmedia, "Benidorm te sobra la m", en producció.

– Programes de TV: des d'Aquí la Tierra o España Directo, Arranca en verde, A partir de hoy de TVE, als d'À Punt, Terra viva, Trau la llengua o Joc de Cartes, diversos programes de TV estrangeres.

– Publicitat: Moda Bany i Esfera d'El Corte Inglés, H&M, Audi, Ford Kuga, Skoda, Moda Scotts, Carrol.

– Reportatges en revistes com a Glamour, Vogue España o el setmanal de Le Monde.

– Curts: La Hoguera, Pies i Corazones del director alacantí Adán Aliaga, o La Casa de la productora Beniwood.

– Llargmetratges: 'Els Paradise de Diane', pel·lícula franc-suïssa, gravada íntegrament a la ciutat; i 'Gigi y las ciudades' produïda per l'ESCAC.