EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

23:24 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Molt núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

65%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Es configura així la Smart Destination Living Lab

Benidorm avança en l'evolució de la DTI en mesurar l'impacte dels seus eixos i els ODS en el territori

22 gener 2020
Benidorm avanza en la evolución del DTI al medir el impacto de sus ejes y los ODS en el territorio

Una vegada aconseguida la certificació com a primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) sota la norma UNE 178501, Benidorm continua "treballant estratègicament en la seua evolució" i implementació", segons ha indicat hui en la fira madrilenya de Fitur l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao. Per això, al llarg de tot enguany i després de "relacionar el DTI amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), es mesurarà l'impacte del DTI en el territori". I tot això, sota el paraigua de la Smart Destination Living Lab, el primer que posa en marxa una destinació turística. A través d'eixe Smart Destination Living Lab, Benidorm mesurarà tots els impactes dels eixos de les DTI i dels ODS que s'han produït en diferents zones de la ciutat.

Este mesurament "ens permetrà saber amb exactitud quin és l'escenari actual, detectar fortaleses i possibles febleses, saber en quins eixos o àmbits ha d'incidir-se, i tindre un coneixement molt més exhaustiu dels fluxos i necessitats". En definitiva, ha assenyalat l'alcalde, "disposar d'una referència per a millorar la gestió intel·ligent del turisme i de tots els servicis que es presten a la ciutat; per a trobar un equilibri entre el desenvolupament econòmic, la cohesió i el desenvolupament social; i per a millorar la qualitat de vida de residents i visitants".

Segons ha explicat Toni Pérez, el punt de partida són els "eixos de sostenibilitat, innovació, accessibilitat, governança i tecnologia que marquen la DTI i que, al seu torn, componen l'essència dels 17 ODS alineats amb l'Agenda 2030".

"Parlem –ha subratllat– de tindre taxat i calculat l'impacte dels sis indicadors que es mesuraran en cadascuna de les zones en les quals es dividirà el terme municipal". Concretament, es mesurarà l'impacte dels següents indicadors: dels ODS, de producte (relacionat amb el recurs turístic), de despesa i flux turístic, de negoci (nombre de negocis creats en aqueix territori, tipologia, etc.), de connexió (a través de la 'sensorització' determinar el funcionament dels servicis), i la participació determinar les accions empreses per a fer partícip al resident".

L'alcalde ha recalcat que amb la configuració de la Smart Destination Living Lab "Benidorm torna a fer un pas" i a "marcar-se un repte, el d'aterrar la DTI en el territori veient el seu impacte, alguna cosa en el que tornem a ser pioners".