EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

23:58 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Intervals de núvols

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició arriba de la mà del Secretariat de la Comissió Episcopal de Migracions i s'exhibix en l'Espai d'Art de l'Ajuntament fins al 29 de juny

Igualtat presenta la mostra 'Punt i seguim. La vida pot més' per a conscienciar sobre el tràfic de persones

02 juny 2022
Exposición

La Regidoria d'Igualtat ha presentat hui la mostra 'Punt i seguim. La vida pot més' per a conscienciar sobre el tràfic de persones; una exposició que arriba a l'Espai d'Art de l'Ajuntament de la mà del Secretariat de la Comissió Episcopal de Migracions i que pot visitar-se en horari de demà de dilluns a divendres fins al pròxim 29 de juny.

Durant la presentació, l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, ha assenyalat que "el tràfic de persones és un atac als drets humans", i ha agregat que "des de l'Ajuntament sempre hem sigut molt sensibles" davant esta problemàtica, col·laborant amb diferents iniciatives i organitzacions, entre elles Oblates, entitat amb seu a Alacant i que "treballa activament amb dones que han sigut víctimes del tràfic".

A la presentació de l'exposició han assistit representants de la Corporació municipal i del Grup eclesial contra el tràfic, compost per Càritas Diocesana, les Filles de la Caritat, Oblates i el Secretariat Diocesà de Migració (ASTI Alacant).

Zaragozí ha detallat que "en les 40 fotografies" que componen la mostra "participen persones que han sobreviscut al tràfic d'éssers humans" i que també presten "el seu testimoniatge" per a visibilitzar una realitat a la qual no és aliena cap país: l'explotació de persones, generalment per a l'exercici de la prostitució.

Referent a això, Sara Gasulla, d'ASTI Alacant, ha denunciat que "Espanya és el primer país d'Europa en consum de prostitució"; i ha incidit en què amb esta exposició es vol "sensibilitzar i donar a conéixer la realitat de tràfic de persones, perquè si no coneixem el que hi ha als nostres carrers no en podem lluitar".

Segons ha explicat Gasulla, les imatges i veus que componen esta exposició es van prendre a Madrid "en centres de dones que treballen amb persones supervivents del tràfic", una problemàtica amb la qual estan molt involucrada la Subcomissió Episcopal de Migracions.

A més d'esta mostra que s'estructura en tres blocs –el drama de les víctimes, la indiferència de la societat i l'esperança–, la Regidoria d'Igualtat i ASTI Alacant han organitzat una xarrada de sensibilització el pròxim 20 de juny a les 19.00 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament.

Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Sara Gasulla
Audio file