EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

14:40 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'ajuda, que es pot demanar fins al 5 de novembre, ascendix a 2.000 euros fixos per autònom o microempresa de fins a 10 empleats i altres 200 més per cada treballadora

Hui arranca el termini per a sol·licitar les ajudes 'Parèntesi' de la tercera convocatòria del Pla Resistir

27 octubre 2021
Hoy arranca el plazo para solicitar las ayudas ‘Paréntesis’ de la tercera convocatoria del Plan Resistir

A les 9.30 d'este matí s'ha obert el termini per a sol·licitar les ajudes Parèntesis incloses en el Pla Resistir, una vegada que ahir es va publicar en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) la tercera convocatòria d'estes.

La Junta de Govern Local (JGL) de Benidorm va aprovar divendres passat iniciar una nova convocatòria, la tercera, per a accedir a les ajudes Parèntesis del Pla Resistir, ajudes finançades per la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d'Alacant i els ajuntaments, que estan dirigides a autònoms, mutualistes, comunitats de béns i pimes de fins a deu treballadors.

Esta tercera convocatòria obeïx al fet que "encara quedava arracada d'executar 1.030.669,77 euros, després d'haver finalitzat les dos primeres convocatòries" ha explicat la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez. En esta convocatòria s'inclouran "sectors que desenvolupen diferents activitats a Benidorm que no estaven contemplats en les anteriors i que també estaven afectats per la pandèmia".

Les ajudes Parèntesi estan dotades amb 160 milions d'euros. D'ells, el pressupost per al municipi de Benidorm ascendia a 5.245.416 euros. En la primera convocatòria l'Ajuntament va rebre 922 sol·licituds, de les quals es van aprovar 850 en set remeses, per un import global de 2.032.475,87 euros. En la segona convocatòria, una vegada finalitzat el termini, es van rebre 1.036 sol·licituds, de les quals es van aprovar 996, que van ser ateses en sis remeses, per una quantitat total de 2.182.270,36 euros.

Entre les dos convocatòries l'Ajuntament ha tramitat 1.958 expedients, dels quals s'han aprovat 1.846 i s'han concedit 4.214.746,23 euros, quedant per tant pendent 1.030.669,77 euros fins a completar la quantitat total.

En esta tercera convocatòria també s'inclouen "aquells autònoms i pimes que no estant contemplats en les anteriors justifiquen una reducció d'ingressos en 2020 d'un 30% com a mínim respecte a 2019" ha precisat l'edil.

La finalitat que es perseguix, segons Gómez, és "contribuir al sosteniment de les despeses corrents o habituals que els beneficiaris han continuat suportant malgrat la disminució o manca d'ingressos, ajudant així a la seua viabilitat econòmica i fomentant l'ocupació per compte propi o alié".

Com en anteriors convocatòries, l'ajuda consistirà en un import fix de 2.000 euros per cada treballador autònom o microempresa de fins a 10 treballadors i 200 addicionals per cada treballador afiliat a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020.

Les bases també establixen que s'ha d'haver iniciat l'activitat econòmica amb data anterior o igual al 31 de desembre de 2020 i mantindre-la d'alta en el moment de presentar la sol·licitud. No podran haver sigut beneficiaris de les ajudes Parèntesis en qualsevol de les dos convocatòries anteriors ni a Benidorm ni d'altres ajudes Parèntesis en un altre municipi.

El termini de presentació de sol·licituds s'estendrà durant deu dies naturals a partir de hui, per la qual cosa finalitzarà el divendres 5 de novembre. Les persones físiques o jurídiques interessades a sol·licitar la present ajuda, hauran de presentar la sol·licitud via telemàtica a través de la seu electrònica de l'Excm. Ajuntament de Benidorm, en l'enllaç https://sede.benidorm.org

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file