EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

05:33 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els dos fossars obriran de manera ininterrompuda des de les huit del matí fins a les 20 hores els dies del 30 al 2 de novembre

Els cementeris de Benidorm, a punt per a la festivitat de 'Tots els Sants'

27 octubre 2021
Los cementerios de Benidorm, a punto para la festividad de ‘Todos los Santos’

Els dos cementeris de Benidorm, Verge del Sofratge i Sant Jaume, estan a punt per a rebre la gran afluència de persones que s'espera amb motiu de la festivitat de 'Tots els Sants' i els dies previs. L'Ajuntament duu a terme una labor contínua de millora dels fossars, que s'incrementen amb la proximitat d'estes dates.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, acompanyat per la regidora de Cementeris, Ángela Llorca i diversos membres de la corporació, ha visitat este matí totes dos instal·lacions, on ha subratllat les "tasques específiques" que s'han realitzat estosúltims dies amb la vista posada a "comptar amb la logística adequada de cara a l'afluència de públic, però també en un moment, el de la pandèmia, en el qual l'atenció dels serveis ha sigut més necessària que en altres ocasions".

Pérez ha ressaltat que la cura dels cementeris va "més enllà de la pura estètica" i destacava que el principal és "garantir la capacitat d'enterraments i escometre actuacions que van més enllà del manteniment habitual".

Així, en el cementeri Verge del Sofratge s'han realitzat millores en els cristalls de la capella, nova pintura en la sagristia, noves lluminàries i millora de la instal·lació elèctrica. Dins del perímetre s'han col·locat rampes d'accés per a millorar l'accessibilitat "en la mesura que ho permet un cementeri que ja és centenari" i s'ha canalitzat una de les fonts de l'interior.

L'actuació més ressenyable "i complicada", no obstant això, ha sigut la restauració d'una de les parets del perímetre "que comportava una gran dificultat per la proximitat d'elements funeraris i làpides" ha explicat l'alcalde, que també va destacar l'"excel·lent" acabat del treball.

En el cementeri de Sant Jaume, Pérez ha recordat la "gran inversió" realitzada en els últims quatre anys per a ampliar el nombre de nínxols i l'actual perímetre, el projecte del qual serà presentat d'ací a poc temps "i permetrà que la superfície del cementeri es duplique i compte amb nous serveis que són molt demandats". El primer edil també ha ressenyat que el fossar nou ja compta amb els accessos oberts des del polígon industrial.

Quant als horaris per a estos dies, des del dissabte 30 d'octubre fins al dimarts 2 de novembre, els cementeris romandran oberts de manera ininterrompuda des de les huit del matí fins a les 20 hores "perquè hi haja una amplitud suficient d'hores i que les persones puguen acudir sense aglomeracions i amb totes les facilitats perquè són dates molt assenyalades que a Benidorm provoquen moltes visites".

El servei d'autobusos serà igual que l'any passat. Del 28 al 30 d'este mes hi haurà servei d'anada al cementeri de Sant Jaume a les 9.15 des de Bonança i a les 9.30 des del Centre i la volta serà a les 12.00.

Els dies 31 d'octubre i 2 de novembre hi haurà eixida des de Bonança a les 10.30, 11.30, 16.30 i 17.30 hores. Des del Centre l'eixida serà deu minuts després de cada eixida de Bonança. L'autobús de tornada partirà del cementeri a les 11.00, 12.00, 17.00 i 18.00 hores.

El dia 1 de novembre, l'eixida de Bonança tindrà lloc cada mitja hora des de les 9.30 fins a les 17.30 hores i l'eixida del Centre l'eixida serà deu minuts després de cada eixida de Bonança. L'autobús de retorn eixirà a les hores en punt des de les 10 del matí fins a les 18 hores.

Quant a les misses, el dia 1 se celebrarà una en el cementeri de Sant Jaume a les 12.30 i una altra el dia 2 a les 17.30 hores. En el cementeri Verge del Sofratge la cerimònia religiosa serà a les 17 hores del dia 1 de novembre.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 5
Audio file