EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

13:34 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Cobert con tormenta

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Durant 2021 s'han capturat, esterilitzat i reintroduït en les seues colònies un total de 240 exemplars

Benidorm realitza una nova campanya d'esterilització de gats en colònies urbanes

27 octubre 2021
Benidorm realiza una nueva campaña de esterilización de gatos en colonias urbanas

Les Regidories de Sanitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de Benidorm ha realitzat al llarg d'este 2021 una nova campanya d'esterilització de gats silvestres en el municipi, com es fa des de 2016.
Les campanyes, com ha indicat la regidora Mónica Gómez, apliquen el mètode CES consistent en la captura, esterilització en centres veterinaris i solta posterior en les mateixes colònies de les quals procedixen, un mètode que "és considerat el més respectuós amb els animals".

Abans d'este programa de control de la població de gats, el treball de camp realitzat va identificar un total de 39 colònies distribuïdes per totes les zones de Benidorm, amb un número aproximat de 900 exemplars.

El treball de camp va constatar que el nombre de colònies es va incrementant pel fet que algunes persones donen menjar als animals en vies i zones públiques, el contrari del que establix l'Ordenança Municipal de Medi Ambient, ja que això atrau no sols a gats sinó a rosegadors i són caldo de cultiu per a algunes espècies d'insectes.

En la campanya de 2021 "s'han capturat, esterilitzat i reintroduïts en les seues colònies 240 despeses i gates". A tots se'ls va realitzar un examen sanitari, se'ls va desparasitar i se'ls va aplicar la vacuna antiràbica, sent marcats abans de tornar-los a reintroduir en la seua colònia.
La campanya ha suposat una despesa de 18.600 euros, dels quals 12.000 han sigut aportats per la Diputació Provincial d'Alacant a través d'una subvenció del programa de tractaments d'esterilització de gats en colònies urbanes sense propietari.

L'Ajuntament considera que amb estes i altres mesures "serà possible que en uns anys la població de gats de carrer s'estabilitze i deixe de ser un potencial problema que puga afectar la salut pública".

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file