EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

04:19 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El paper de les noves tecnologies i la seguretat turística es colen entre els enfocaments més tradicionals sobre estacionalitat i turisme residencial

Estudis sobre el paper actiu del client turístic copen els primers premis de la Càtedra d'Estudis Pedro Zaragoza

05 desembre 2017
Estudios sobre el papel activo del cliente turístico copan los primeros premios de la Cátedra de Estudios Pedro Zaragoza

"El client, el pròxim revenue manager" de Daniel Porras i "Aproximació legal a l'allotjament col·laboratiu a través d'Airbnb", de Mónica Navarro, s'han alçat este matí amb els primers premis de Treball de finalització de Grau i Treball de finalització de Màster, respectivament, dins de la II Convocatòria de Premis de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant. L'acte ha estat presidit pel rector, Manuel Palomar i ha comptat, entre altres personalitats, amb la directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, l'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez i la Secretària General d'HOSBEC, Nuria Montes.

Tal com ha assenyalat el director de la Càtedra, Tomás Mazón, els dos treballs guanyadors s'han centrat en l'anàlisi del paper cada vegada més actiu del client turístic. Un altre dels aspectes més destacats és el caràcter multidisciplinari de les propostes presentades, que abasten des del Dret o l'Arquitectura fins a la Direcció d'empreses, el Turisme o l'Economia. De fet, el treball guanyador de finalització de Màster és d'una alumna del Màster d'Advocacia. Les noves tecnologies, la seguretat turística, l'estacionalitat o el turisme residencial han sigut uns altres dels temes seleccionats.

Estos premis, de caràcter anual i multidisciplinari, reconeixen els millors treballs finals de grau i màster que aborden qualsevol aspecte del turisme i hagen sigut realitzats durant el curs 2016-2017. En total s'ha premiat tres treballs en cada categoria. En l'apartat de Treball Final de Grau ha obtingut el segon premi l'estudiant d'Arquitectura, Ana Socorro Picó, pel seu estudi sobre "Patrons d'estacionalitat en l'Arc Mediterrani. Els casos de Benidorm i Formentera" i el tercer, per a Mariano Gabriel Vaini, del grau de Turisme, amb "La importància de la seguretat turística en l'era tecnològica".

En la categoria de Màster els treballs premiats han sigut "Smart Island: conceptualització i anàlisi de viabilitat mitjançant una aplicació a l'illa de Tabarca", de Fanny Nácher, del Màster en Direcció i Planificació del Turisme, amb segon premi i "Impacte del turisme en la província d'Alacant i la importància del resident", de Miguel Mérida, estudiant del Màster Universitari en Economia Aplicada, amb el tercer.

Durant l'acte, celebrat en la Sala Multimèdia de l'edifici de Rectorat i Servicis Generals de la UA, l'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, ha remarcat la importància d'esta Càtedra per al municipi, "perquè se sustenta en l'esperit en el qual Pedro Zaragoza Orts va assentar les bases del nostre turisme". L'alcalde benidormer ha assenyalat que a més del paper investigador, la Càtedra també està servint per a la captació de talents i l'ocupació i ha anunciat que un dels guanyadors de la primera edició d'estos premis treballa ara per a l'Ajuntament en processament de dades.

Per la seua banda, el rector, que ha sigut en encarregat de clausurar l'acte, ha reiterat la importància de les càtedres universitàries "com a instrument de col·laboració directe estable i temporal que ens manté en contacte amb institucions i empreses amb les quals ens unixen objectius comuns". En el cas de la Càtedra de Turisme, ha recalcat que "ens enorgullix especialment per ser Benidorm la icona per excel·lència del turisme". Palomar ha agraït la confiança de l'ajuntament i la Generalitat Valenciana i ha recordat el paper essencial de la UA en l'avanç de les recerques turístiques i en la creació de les línies estratègiques del turisme valencià.