EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

20:48 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta trobada bianual es desenvoluparà el 18 i 19 d'octubre, i està organitzat per l'Ajuntament, l'Agència Valenciana de Turisme i la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza

El XIX Fòrum Internacional de Turisme se centrarà en les 'smart data' i la seua gestió per a la millora de les destinacions turístiques

09 juliol 2018
El XIX Foro Internacional de Turismo se centrará en el ‘smart data’ y su gestión para la mejora de los destinos turísticos

El XIX Fòrum Internacional de Turisme se centrarà en les 'smart data' [dades intel·ligents] i la seua gestió per a la millora de les destinacions turístiques i de l'experiència turística. L'alcalde, Toni Pérez; el secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer; i el director de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza, Jorge Pereira, han presentat hui el contingut d'este fòrum bianual, que se celebrarà els dies 18 i 19 d'octubre i que organitzen l'Ajuntament, Agència Valenciana de Turisme i la Càtedra amb la col·laboració d'Hosbec, Visit Benidorm i l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

L'alcalde ha explicat que la temàtica del fòrum s'emmarca en "una estratègia en la qual Benidorm ja fa temps quetreballa per a convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificat del món". Sota este epígraf, ha detallat, "podrem parlar de l'impuls i la cohesió que ens ha donat també l'Aliança de Municipis de Sol i Platja —de la qual formen part Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos—, d'intel·ligència artificial en el turisme, de les criptomonedes, de la gestió del 'big data' [dades massives] i de com esta pot ajudar-nos a millorar la gestió dels nostres recursos turístics".

Pérez ha indicat que "des dels seus inicis" en 1995 este fòrum ha sigut "una plataforma d'estudi i treball", que "s'ha preocupat sempre no solament d'abordar la problemàtica de cada moment, sinó també d'albirar els reptes que ens plantejarà el futur pròxim".

L'alcalde ha subratllat que la temàtica del fòrum va lligada als passos donats per Benidorm en matèria de gestió turística en els últims anys, des de "la convicció que aquelles destinacions que no aborden la transformació digital, estaran una mica més fora de l'epicentre del turisme global". "Solament la intel·ligència turística —ha afirmat— ens permetrà continuar liderant un mercat cada dia més globalitzat i amb més competència".

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme ha ressaltat que, a més de "locomotora", Benidorm és també "incubadora projectada a futur d'idees, de propostes i de renovació", així com "l'alumne avantatjat en el qual mirar-nos" quan es parla de projectes vinculats a la intel·ligència turística. Colomer ha manifestat que la gestió intel·ligent i la informació obtinguda de les 'smart data' "sempre" ha d'estar orientada a "que l'experiència del turista siga millor".

En este sentit, el director de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza, ha remarcat que "en els temps que viu el turisme" és fonamental "obtenir, analitzar i usar les dades per a convertir-los en informació útil que permeta detectar oportunitats i amenaces per al sector de forma primerenca". Aqueixa gestió de les dades, sobre la qual pivotarà esta edició del fòrum, és "la base d'un sistema d'intel·ligència competitiva que ens permeta adaptar-nos de la forma més ràpida als canvis". Pereira ha assenyalat que en esta edició "es dóna continuïtat al treball de fòrums anteriors" que van versar sobre 'smart beaches' [platges intel·ligents] -2016- i destinacions turístiques intel·ligents -2014-; i ha avançat que hi haurà "quatre sessions".

En la primera sessió del 18 d'octubre es desenvoluparà la reunió de l'Aliança de Municipis de Sol i Platja —amb la presència de totes les destinacions— i en la qual col·laboraren la CEHAT i l'Institut Tecnològic Hoteler. La segona sessió d'aqueix mateix dia se centrarà en el pas del 'big data' a les 'smart data', amb la participació de diverses empreses i institucions. El dia 19, el programa s'inicia amb una sessió sobre 'Intel·ligència artificial en el turisme', en la qual prendran part els CEO [consellers delegats] de diferents empreses; mentre que l'última sessió s'estructurarà entorn de les criptomonedes, amb la intervenció, entre altres, de professors investigadors de diverses universitats.