EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

02:25 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En hora i mitja van caure fins a 100 litres en alguns punts de la ciutat

El Servicis Municipals i les concessionàries ultimen la reparació dels danys causats pel fort temporal de la matinada del diumenge

19 setembre 2022
Temporal
  • La platja de Llevant ha sigut la més afectada pels arrossegaments d'arena, però s'espera que demà estiga tot recuperat.
  • Les pluges van provocar la caiguda de cinc murs privats i despreniments en el Passeig de Colón i el Tossal de la Cala.

Els Servicis Municipals de l'Ajuntament i les empreses concessionàries ultimen la reparació dels danys causats pel fort temporal de pluges que es va registrar la matinada del diumenge i que va assolir els 100 litres per metre quadrat en tot just hora i mitja en alguns punts de la ciutat. L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "malgrat la intensitat de les precipitacions, amb un episodi insòlit en els últims anys, la ciutat ha respost bé i els danys han sigut únicament materials i puntuals, i afortunadament en la seua majoria de ràpida resolució".

L'alcalde ha traslladat que "els danys més cridaners s'han produït a la platja de Llevant, principalment en el Racó de l'Oix, on els arrossegaments d'arena van deixar al descobert les canalitzacions i estructures dels rentapeus, afectant també alguns trams de passarel·la". Uns danys que "esperem que estiguen resolts demà dimarts i que pràcticament no han afectat l'activitat de la platja, que tant ahir com hui no ha parat de rebre usuaris".

Pel que fa a les altres dos platges urbanes, en Ponent únicament s'han produït "danys de caràcter lleu en les eixides dels barrancs"; mentre que al Mal Pas "no s'han registrat danys d'importància".

Segons ha detallat l'alcalde, "ja des de primera hora del matí del diumenge es van precintar les zones de les platges que presentaven danys i a les 18.00 hores d'eixa mateixa jornada es van iniciar les labors de reposició i emplenat d'arena, que continuen hui i que es prolongaran fins a este dimarts".

En este punt, ha recordat que "l'Ajuntament fa temps que advertix de la necessitat d'actuar en l'avinguda de l'Ametlla de Mar i en l'eixida de diversos barrancs de Llevant i Ponent justament per a evitar situacions com les que s'han produït ara". En el primer cas, "estem supeditats al fet que l'Entitat de Sanejament d'Aigües Residuals, dependent de la Generalitat, execute una obra de la seua competència per a poder actuar posteriorment des de l'Ajuntament; mentre que les obres dels barrancs seguixen a l'espera de ser autoritzades per l'organisme competent".

L'alcalde ha explicat que "durant tota la matinada del diumenge, la Policia Local va treballar de manera coordinada amb diferents concessionàries municipals, actuant en els punts que requerien una acció més urgent, i procedint a tallar trànsit puntualment en els punts de major acumulació d'aigua, com el carrer Toledo, el carrer Alcalde José Such o la confluència de les avingudes Comunitat Valenciana i Alfonso Puchades". En estos últims dos punts, "el problema va ser causat per una fallada elèctrica que va deixar inoperatius els bombaments d'aigües pluvials".

Esta falta de subministrament també va afectar els bombaments dels carrers València, Filipines i Castelló.

En l'apartat d'incidències, "el més destacat va ser la caiguda de cinc murs de propietats privades i diversos despreniments en el Passeig de Colón i al Tossal de la Cala".

Concretament, als carrers París i Almirall Bernat de Sarrià, sengles murs van caure sobre la via pública, fent-se càrrec l'Ajuntament de la retirada dels rebles; mentre que en l'edifici Imalsa la caiguda del mur va afectar sis vehicles de propietaris. També es va ensorrar el mur de l'aparcament dissuasiu del carrer Lleida, la reparació del qual assumirà l'Ajuntament en estar este sòl cedit temporalment al Consistori. Finalment, també es va registrar la caiguda d'un mur de l'edifici Velázquez del carrer Armat Espanyol. Sobre este últim, l'alcalde ha informat que "l'Ajuntament va dictar en el seu moment una ordre d'execució perquè la propietat actuara sobre el talús", i ha avançat que "a la vista del succeït s'ha decidit actuar de manera subsidiària i posteriorment repercutir els costos a la propietat".

Pel que respecta a la zona del Tossal, "ja s'ha retirat la roca de gran grandària que va caure en la calçada al costat del mirador de l'ermita de la Verge de la Mar". D'altra banda, els servicis municipals estan redactant el projecte de consolidació dels murs al costat del Passeig de Colón.

Així mateix, les pluges van provocar una foradada en la calçada de l'encreuament dels carrers Conca i Eivissa, que va obligar ahir a tancar un carril de circulació. S'espera que este carril torne a estar operatiu al llarg d'esta vesprada.

Finalment, en diversos punts de la ciutat la força del temporal "va provocar l'arrossegament de contenidors i de mobiliari, que des de primera hora del matí d'ahir es van començar a retornar al seu emplaçament original; així com la presència i acumulació de fang, fonamentalment en els passejos i que també es va solucionar el mateix matí del diumenge".

Toni Pérez ha agraït "el treball incansable sobre el terreny realitzat per la Policia Local, els servicis tècnics municipals, els tècnics de les àrees d'Arquitectura i Enginyeria, i el personal de les concessionàries Hidraqua, Foment de Construccions i Contractes, Actua i RA Benidorm; un treball que ha permés solucionar totes les incidències i danys en un temps pràcticament rècord".

Toni Pérez, ha explicat que "res feia preveure un episodi de pluges tan intens". De fet, i segons es recull en l'informe del tècnic de Seguretat Ciutadana, "els butlletins i avisos meteorològics remesos des de divendres passat i durant tot el cap de setmana per l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana fixaven el nivell groc per pluges i tempestes, l'equivalent a risc baix segons la codificació estàndard de colors i en el qual no s'activa la preemergència".

Condol als familiars de l'agent mort a Calp

Després de realitzar un balanç de l'episodi de pluges, en nom de la ciutat de Benidorm, l'alcalde ha traslladat el condol als familiars i amics de l'agent de la Policia Local de Calp mort la matinada del diumenge en acte de servici.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file