EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

04:16 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les mostres del projecte, impulsat per l'Institut d'Ecologia Litoral, certifiquen l'evolució "estable" o "amb tendència positiva" a la ciutat

El projecte Posimed inicia a Benidorm el mesurament de les prades de posidònia de tot el litoral alacantí

17 abril 2024
El proyecto Posimed inicia en Benidorm la medición de las praderas de posidonia de todo el litoral alicantino

El projecte Posimed, impulsat fa més de dos dècades per l'Institut d'Ecologia Litoral, ha iniciat a Benidorm la nova temporada de mesuraments de les prades de posidònia de tot el litoral alacantí. La regidora de Platges, Mónica Gómez, ha intercanviat hui impressions sobre l'estat de les praderies de Benidorm amb Gabriel Soler, director de l'Institut, i Santiago Jiménez, coordinador del projecte, atés que el personal especialitzat ja ha practicat els mesuraments en diverses de les estacions de mostreig de Benidorm.

L'edil ha destacat "els beneficis d'este projecte" i "el valor que estes dades aporten a cada municipi de cara a tindre una radiografia real i precisa de l'estat dels nostres fons marins en termes de biodiversitat i riquesa natural".

A l'espera de l'informe detallat que es remetrà amb posterioritat, Jiménez ha avançat que els mesuraments practicats el dia d'ahir en aigües de la ciutat indiquen que les prades de Benidorm presenten un estat "estable o amb tendència positiva". Referent a això, la regidora de Platges ha incidit que "esta circumstància certifica l'excel·lent qualitat de les aigües marines de Benidorm".

Jiménez ha detallat que el projecte d'abast provincial iniciat estos dies a Benidorm es prolongarà fins a "finals de juliol o principis d'agost", moment en què finalitzaran els mesuraments, informant-se de manera detallada a cada municipi de l'estat de les seues prades. En l'informe que s'entrega a cada localitat apareixen les dades de l'últim any i de diversos exercicis anteriors, la qual cosa permet "veure i conéixer la tendència i evolució de les prades".

Concretament, l'objectiu del projecte, segons ha explicat el coordinador de Posimed, és "detectar possibles canvis" en les prades de la província, realitzant-se mesuraments en tots els municipis costaners. Així, són 66 les estacions distribuïdes per la província, on el personal especialitzat comprova l'estat de la prada a partir de "dos variables: densitat i cobertura".

El coordinador de Posimed ha aclarit que la prada de posidònia creix cada any entre 1 i 3 centímetres, per la qual cosa "l'evolució" de la mateixa és "molt lenta, tant si és estable, com si creix o decreix".

Està previst que en la jornada de demà dijous, si l'estat de la mar ho permet, el personal del projecte Posimed duga a terme el mesurament de la quarta i última estació de mostreig de Benidorm, la de Ponent.

Audios relacionados
Corte voz 1 Santi Jiménez
Audio file
Corte voz 2 Santi Jiménez
Audio file
Corte voz 3 Santi Jiménez
Audio file