EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

20:21 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El document llança un resultat positiu de més de 30 milions

El govern porta el dimarts a ple el Compte General 2018, després de ser auditat per una entitat externa

05 desembre 2019
El gobierno lleva el martes a pleno la Cuenta General 2018, tras ser auditada por una entidad externa

El ple municipal de Benidorm votarà este pròxim dimarts, 10 de desembre, en sessió extraordinària el Compte General de 2018, que "prèviament ha sigut auditat per una entitat externa que ha constatat que tot està correcte", segons ha explicat hui la regidora d'Hisenda, Aída García Mayor. Segons ha indicat l'edil, "el Compte General es va presentar el passat 28 d'octubre en la Comissió Especial de Comptes i ha estat exposat al públic el termini legalment establert abans de la seua aprovació". Durant el període d'exposició pública "no s'han efectuat reclamacions ni objeccions a esta".

A grans trets, el Compte General de 2018 ha llançat "un resultat positiu de 30.641.570,91 euros, millorant així les dades ja de per si bons de 2017 quan es va tancar l'exercici amb un balanç favorable de 17.541.573, 36 euros". El mateix Compte General de l'exercici passat mostra que els deutes amb entitats de crèdit van baixar de 49.378.073,66 euros a 36.104.837,50 euros.

García Mayor ha aclarit que "ens haguera agradat poder aprovar abans este Compte General, però no ha sigut possible, ja que 2019 ha sigut un any atípic i excepcional per a l'àrea Econòmica donat que en tot just tres mesos s'ha hagut d'elaborar el pressupost en dos ocasions". En este punt ha recordat que el primer document de pressupost de 2019 va ser rebutjat en ple a l'abril pels grups de l'oposició de llavors, la qual cosa va obligar al juliol a haver de reajustar el document a la realitat d'eixe moment abans de tornar a elevar-lo a ple.

"Esta circumstància d'haver d'elaborar pràcticament dos pressupostos en un trimestre, per causes no imputables ni a este govern ni a l'anterior ni tampoc als tècnics, ha multiplicat el treball de l'àrea Econòmica i posposat altres procediments com el del Compte General", ha agregat.

Finalment, la titular d'Hisenda ha manifestat que "el fet d'haver auditat este Compte General també ha influït que ens hàgem demorat en el termini d'aprovació i remissió de la mateixa a la Sindicatura de Comptes, si bé assumim eixe retard com a necessari en considerar que era preferible entregar este document una mica més tard però fer-ho amb les plenes garanties que oferix haver superat esta auditoria".