EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

14:31 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm exhibix des de hui i fins al 30 d'abril la mostra 'Xicotetes invitacions', composta per 55 retrats que apel·len als sentiments

El fotògraf José Bravo convida des dels espais d'art urbà a contemplar el món amb una altra mirada

09 febrer 2023
Exposición José Bravo

'Xicotetes invitacions' és la proposta del fotògraf castellonenc José Bravo que des de hui i fins al pròxim 30 d'abril s'exhibix en els sis espais d'art urbà de Benidorm i en la qual l'autor "ens convida a contemplar el món amb una altra mirada, més neta, lliure de prejudicis; a descobrir-nos a nosaltres mateixos; i a captar els detalls i moments que ens oferix l'entorn i la societat en la qual vivim".

Així ho ha expressat hui l'alcaldessa en funcions i regidor de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, durant l'obertura de l'exposició, en la qual també han participat el mateix autor i membres de la Corporació.

Pellicer ha assenyalat que en cadascun dels espais d'art urbà, José Bravo "ens exhorta a realitzar una acció concreta: a creure en la màgia, a alliberar-nos, a mirar-nos de veritat, a deixar-nos donar suport, a tornar a gaudir i a permetre'ns la curiositat". "En definitiva, accions que per si soles o en conjunt ens porten a reflexionar sobre la nostra forma de vida i sobre com ens comuniquem i relacionem amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb allò que ens envolta", ha agregat. I tot això, a través del retrat.

En total 'Xicotetes invitacions' està composta per 55 fotografies, en les quals l'ésser humà és el protagonista. El mateix autor ha explicat que la majoria d'estes fotografies són "moments captats a l'atzar" i en les quals més enllà de la persona retratada es busca captar els sentiments que l'emboliquen. "M'interessa no forçar res, el natural", i a partir d'ací convidar a l'espectador "a tornar a obrir la mirada" a "llocs que, per les presses, hem deixat de mirar". En definitiva, recordar-li que "en qualsevol cantonada hi ha éssers meravellosos i moments preciosos", i convidar-li a "buscar moments amorosos i inspiradors en el soroll de les nostres ciutats".

Referent a això, la regidora de Patrimoni Històric i Cultural ha destacat la mirada artística de José Bravo combinada amb la seua formació en Psicologia li permeten en cada fotografia "plasmar i expressar d'una forma subtil i molt elegant els sentiments". "És una exposició molt especial que no deixarà indiferent a ningú", que "ens representa a tots, sense distincions", i en la qual es retrata la societat "en tota la seua diversitat i varietat", ha agregat.

José Bravo, per part seua, s'ha mostrat entusiasmat amb el fet que 'Xicotetes Invitacions' s'exhibisca a l'aire lliure, en els espais d'art urbà. Així, ha assegurat que "m'interessa molt portar a un espai públic aqueixa part d'intimitat" que hi ha en els retrats i posar-la "en diàleg amb la gent perquè puga inspirar". És, ha apuntat, "un cercle que es tanca: el carrer em va donar moments i jo li retorne el que em va donar".

Pellicer ha animat a la ciutadania "a recórrer cadascun dels espais d'art urbà per a completar el recorregut interior i exterior que ens proposa José Bravo, gaudint a més d'unes fotografies i aprofundint en els sentiments que l'autor ens ha volgut transmetre".

Així mateix, ha agraït "el magnífic treball del departament de Patrimoni Històric i Cultural, que ens suggereix sempre una programació de gran qualitat, amb exposicions que no sols estan pensades des de l'artístic sinó també des de l'emocional", ja que "busquen donar a l'espectador i a la ciutat a cada moment el que pot necessitar".

Distribució de 'Xicotetes Invitacions'

Cadascun dels espais d'art urbà constituïx una invitació per part de José Bravo. Així, en Ponent, l'autor recomana tornar a creure en la màgia, en què alguna cosa puga succeir al nostre voltant; mentre en els Tolls convida a l'alliberament, a donar-nos suport en algú per a ser els qui som i com som. 'I si ens mirem de veritat?' és la proposta en Carrasco, on a través de deu fotografies l'autor apel·la a enfrontar els qui som, sense pors i sense prejudicis.

La invitació en l'Espai d'Art Urbà El Pont és a donar-nos suport en els altres, en algú especial, i a poder mostrar les nostres febleses. A viure cada instant i a recórrer a aqueixos bons moments sempre que siga necessari ens porta l'Espai Hispanitat. Finalment, en l'Espai d'Art Urbà El Campo convida a recuperar els ulls curiosos de la infantesa i contemplar amb ells allò que ens embolica com un món encara per explorar.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 José Bravo
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 José Bravo
Audio file